Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η φτώχεια θέλει… πετρέλαιο

Η αγωνία της κυβέρνησης Ερντογάν να εξασφαλίσει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου έχει το ίδιο πιεστικά αίτια, όσο και της Ελλάδας.

Στην Τουρκία οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι ζουν μέσα στην φτώχεια – όπως ακριβώς συνέβαινε επί «Ισχυράς Ελλάδας», διότι τώρα δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι αριθμοί.

Τα επίσημα στοιχεία λένε πως η Τουρκία έχει επιτύχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, μετέχει στην ομάδα του G-20 και αναπτύσσεται ραγδαία.  Λένε, όμως, επίσης (όπως προκύπτει από την έκθεση της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας – TUIK) ότι το ποσοστό της φτώχειας αντί, λόγω ανάπτυξης, να μειώνεται, αυτό αυξάνεται. .....
Έτσι, τον περασμένο χρόνο (2009) ο δείκτης φτώχιας αυξήθηκε κατά 0,79 και έφτασε στο ποσοστό του 18.08%.  Δηλαδή 12.751.000 άνθρωποι ζουν στα όρια της φτώχιας. Οι αριθμοί αυτοί το προηγούμενο έτος ήταν 17.11% με 11.933.000 φτωχούς πολίτες.

Ο κ. Ερντογάν ανυπομονεί να παρουσιάσει στους πενόμενους πολίτες μια προοπτική που θα τους βοηθήσει (όπως θα προβληθεί) να λύσουν μερικά από τα προβλήματά τους.

elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια: