Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει αποκοπή των Αποστράτων Στρατιωτικών από την προέλευσή τους !!!

Ενημερώθηκε η Στρατιωτική Ηγεσία, (ανεπίσημα) από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ότι αποφασίστηκε η αλλάγή του νομικού καθεστώτος των τριών Ενώσεων Αποστράτων ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ, από ΝΠΔημοσίουΔ σε ΝΠΙδιωτικούΔ !


Η Κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει αποκοπή των Αποστράτων Στρατιωτικών από την προέλευσή τους !!! Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε το ανοσιούργημα, αλλά και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους. . . .
Η ανεπίσημη ενημέρωση προέρχεται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι κοινή σχεδιάζεται να είναι η μοίρα των Αποστράτων και των τριών Όπλων . ..  . .
Μερικές από τις άμεσες επιπτώσεις:
1) Υποβαθμίζεται το σώμα των Αποστράτων, αφού παύει η εκπροσώπηση τους, από  υπεύθυνο και νομοθετημένο όργανο, με αιρετό ΔΣ.
2) Μηδενίζονται τα βασικά έσοδα των Ενώσεων από τις συνδρομές των ε ε και εα στελεχών., με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους και την μη δυνατότητα συνέχισης έκδοσης του ενημερωτικού περιοδικού Θ.Α. καθώς και  παύση  λειτουργίας όλων των Παραρτημάτων της ΕΑΑΝ (Σαλαμίνα,Θεσ/νίκη, Κρήτη, Πόρος, Κέρκυρα)΄
3) Δίνεται η "ευκαιρία" δημιουργίας πολλών  συνδικαλιστικών οργανώσεων διαφόρων συμφερόντων, με συνέπεια την έλλειψη συντονισμού και κατακερματισμό των προσπαθειών.
4) Στερούνται οι Απόστρατοι της δυνατότητας έκδοσης  ταυτοτήτων, δελτίων εισόδου των οικογενειών στο ΘΑΝ, ΠΟΝ, των θερινών διακοπών, των εντευκτηρίων τους και γενικώτερα της έγκυρης ενημέρωσής τους για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.
5) Σπάει ο συνδετικός ιστός, μεταξύ των Αποστράτων, αλλά  και με τους εν ενεργεία συναδέλφους.
6)Αναμένεται ως επακόλουθο, η επιστροφή του εντευκτηρίου και των γραφείων της ΕΑΑΝ, στον ΔΔΜΝ, αν και -από χρήματα των Αποστράτων- δαπανήθηκαν περίπου 80 εκ. δρχ, για την ανακαίνηση του χώρου προς εγκατάσταση της ΕΑΑΝ.

Πρόκειται για μια αβασάνιστη και άφρονη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση,, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρα προβλήματα τόσο στους Αποστράτους, όσο και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, με το πλήθος των διαφόρων Συνδέσμων κλπ ΝΠΙΔ.
Επειδή με την αποφασισθείσα αλλαγή νομικού καθεστώτος, ουδεμία οικονομική ελάφρυνση του κρατικού Π/Υ θα συμβεί, αφού καμία κρατική επιδότηση δίνεται στις Ενώσεις, τότε η απόφαση, μπορεί να  οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για "ενέργεια αντιποίνων" προς τους Αποστράτους, επειδή αντέδρασαν στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του κ.Αντιπροέδου, για τους ένστολους.
Ληφθεί υπόψη ότι στην αναλυτική έκθεση που συνόδευε τον νόμο για το νομικό καθεστώς της ΕΑΑΝ (ΝΠΔΔ), ο νομοθέτης επικαλείται  -ως επιχείρημα- την αδυναμία των ένστολων και των αποστράτων των Ε.Δ,  να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών του ΣΠΚ και των λοιπών διατάξεων.
Όσο αργά κι αν είναι, θα ήταν αναγκαίο -με τον συντονισμό των Ενώσεων ΣΞ,ΠΝ,ΠΑ- να πραγματοποιηθεί μαζική δυναμική αντίδραση όλων των Αποστράτων, τις λεπτομέρειες της οποίας,  θα αποφασίσει το Συντονιστικό Συμβούλιο.
Είναι το τελευτααίο χαρτί που απομένει να παίξουμε, έστω κι αν "ματώσουμε" την αξιοπρέπειά μας.
Μας μείωσαν τα εισοδήματα σε ποσοστά 30-35%, μας οδηγούν σε κατάσταση ανέχειας, πήραν τα νοσοκομεία μας, μας εξευτελίζουν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (μη παραγωγικοί, αυτιστικοί κλπ).
 Ως πότε θα είμαστε παθητικοί  αποδέκτες, αυτού του συνεχούς εμπαιγμού και της υποβάθμισης????
Κ.Σ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια: