Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πάρτε την καθημερινή σας δόση και σιωπή !

Όποιος παρακολουθεί Mega Channel θα το έχει δει πάρα πολλές φορές. Τα τρέηλερ κάποιων εκπομπών έχουν το όνομα Daily Fix.


Για ένα απ’ αυτά, το κανάλι έλαβε πρόστιμο 15.000€ απ’ το ΕΣΡ πριν από μερικούς μήνες, με την αιτιολογία ότι εξοικειώνει το κοινό με ουσίες εξάρτησης. Το σλόγκαν ωστόσο δε σταμάτησε να μεταδίδεται, και το ερώτημα παραμένει: το Mega λαμβάνει υπόψη τις κυρώσεις της Πολιτείας; Η φράση Daily Fix παραπέμπει ευθέως σε καθημερινή δόση. Δόση τηλεοπτικού προγράμματος, δόση ψυχαγωγίας, δόση ναρκωτικού; Νομίζω ότι η χρήση του ως τρέηλερ εκπομπών περιέχει έναν κυνισμό που σοκάρει. Ακόμα κι αν αμφισβητήσουμε την έμμεση παραπομπή σε ναρκωτικά (το φιξ-φιξάκι βέβαια, είναι μια άλλη ονομασία της δόσης .....
ναρκωτικού), η χωρίς περιστροφές ομολογία του καναλιού μας μετατρέπει σε εθισμένους θεατές που περιμένουν εναγωνίως τη δόση τους. Αν το κανάλι είχε τον ελάχιστο αυτοσεβασμό θα απέσυρε το ατυχές σλόγκαν. Αλλά φαίνεται ότι σε μια κοινωνία που όλα έχουν χάσει το νόημά τους, τίποτα δε μπορεί να κλονίσει τις βεβαιότητες μας. Ο καθένας, ανάλογα με τη θέση του κάνει επίδειξη ισχύος. Πάρτε την καθημερινή σας δόση και σιωπή.

Μανώλης Ανδριωτάκης


andriotakis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: