Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στην Ευρωβουλή η δήθεν "αβλαβής διέλευση" της "Γιλντιρίμ".

Ερώτηση στην Ευρωβουλή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Ν.Σαλαβράκος για την δήθεν αβλαβή διέλευση της τουρκικής φρεγάτας "Γιλντιρίμ".Ρωτά αν η ΕΕ είναι διατεθειμένη να "τραβήξει το αυτί της Άγκυρας γι΄ αυτές τις προκλητικές ενέργειες.

Η τουρκική φρεγάτα "Γιλντιρίμ" εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια όμως και ακολουθώντας νότια πορεία εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου-Εύβοιας.

 
Ποιος ήταν ο προορισμός της; Η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιβάνου! Αυτό και μόνο ακυρώνει τους ισχυρισμούς των Τούρκων περί ...
αβλαβούς διελεύσεως. Και δεν είναι πρώτη φορά που τουρκικό πολεμικό πλοίο πάει ή επιστρέφει απο το Λίβανο στους τουρκικούς ναυστάθμους,μέσω Σουνίου και Εύβοιας.

Για να μην υπάρχει σύγχυση:ένα πολεμικό πλοίο άλλης χώρας ,μπορεί να πλεύσει ακόμη και σε δικά μας ύδατα,προκειμένου να πάει στον προορισμό του ακολουθώντας όμως πιστά τους κανόνες αβλαβούς διελεύσεως.Οι οποίοι με δυο λόγια προβλέπουν:
*Σταθερή πορεία.
*Καλυμένα οπλικά συστήματα
*Κλειστά ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης
*Απαγορεύονται πάσης φύσεως γυμνάσια. 

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: