Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τέλος το μνημόνιο! Έρχεται το “σχέδιο Μανίλα”!

Σήμερα ο μεγαλύτερος αυστριακός ασφαλιστικός όμιλος Vienna Insurance Group (VIG) ανακοίνωσε “κούρεμα” κατά 25% των ελληνικών ομολόγων
Αυτό σε και σειρά άλλων ειδήσεων περί επιμήκυνσης, νέας σωτηρίας, αναδιάρθρωσης κλπ  δείχνει ότι οι αγορές προεξοφλούν την αποτυχία του μνημονίου και επεξεργάζονται σχέδια για να σωθεί το πείραμα  της τρόικα και τα λάθη του ΔΝΤ. Το ¨πείραμα¨ όπως έγινε γνωστό εξαρχής καθώς -δεν προέβλεπε υποτίμηση όπως συμβαίνει σε χρεοκοπίες χωρών- πλέον το παραδέχονται οι ίδιες οι αγορές  ότι οδηγεί σε Αργεντινοποίηση της χώρας μας. Για να σωθεί ετοιμάζεται να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός της Μανίλα όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία: Σχέδιο Μανίλα για τις Φιλιππίνες της Ευρώπης
Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε στις Φιλιππίνες το 1980  την εποχή του  δικτάτορα Φερδινάρντο Μάρκος...........

Ο Φερδινάντο Μάρκος ήταν αρχικά εκλεγμένος Πρόεδροος ο οποίος κύρηξε στρατιωτικό νόμο στις 21 Σεπτεμβρίου1972 και κυβέρνησε τη χώρα δικτατορικά. Τον Φ. Μαρκος διαδεχτηκε μέσα από εκλογές η  πασίγνωστή Κορασόν Ακίνο κόρη του δολοφονηθέντος απο το 1983 αρχηγού της αντιπολίτευσης  Νινόι Ακίνο.
Και με αυτό τον τρόπο, οι έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν και  την αποτυχία του πειράματος και πολλά άλλα.  Μιλάμε για τουλάχιστον 15 δις ευρώ σε τρία χρόνια και τις επόμενες εβδομάδες έρχεται η λυπητερή. Πέραν τούτου η εμφανίση στο προσκήνιο του «σχεδίου Μανίλα» και η πίεση που θα δεχτεί η πολιτική τάξη και η κοινή γνώμη της χώρας από την ΕΕ το ΔΝΤ και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα για να αποδεχτεί  το “Μηχανισμό της  Μανίλα”  δημιουργεί ήδη απειλή για το πολίτευμα.
Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι η Παγκόσμια οικονομική “σταθερότητα” αξίζει περισσότερο και είναι πιο επιθυμητή,  από την Δημοκρατία σε μια χρεοκοπημένη χώρα.
Ούτε  είναι τυχαίο ότι στην wikipedia βρίσκουμε τα εξής κατατοπιστικά για το ΔΝΤ: “Οι επικριτές  του ισχυρίζονται ότι αυτοί που κατευθύνουν την πολιτική του ΔΝΤ εσκεμμένα στήριξαν καπιταλιστικές στρατιωτικές δικτατορίες που πρόσκεινταν φιλικά σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες-τράπεζες. Οι επικριτές ισχυρίζονται επίσης ότι το ΔΝΤ είναι σε γενικές γραμμές απαθές ή και εχθρικό στις απόψεις τους για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και εργατικά δικαιώματα.”
Λογικά προκύπτει ότι αν οι Έλληνες αντιδράσουν  βίαια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με παγκόσμια κατακραυγή και  θα δοθεί διαταγή ή εντολή  επιβολής στρατιωτικού νόμου ή περιορισμού συνταγματικών δικαιωμάτων για να προστατευτεί η Ευρωζώνη. Παράλληλα η διεθνής αναγνώριση ενός πιθανού «καθεστώτος Παπανδρέου» αλλά και η αποδοχή του από το διεθνές κεφάλαιο, τα διεθνή ΜΜΕ και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα θα είναι ανάλογη  των όσων εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Παπανδρέου δείχνει να μην αναρωτιέται για τον εάν θα υπερασπιστεί την Ελλάδα ή το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.  Αυτή η ερώτηση έχει απαντηθεί. Παραμένει τυφλωμένος και όμηρος μια τράπεζο-σωτήριας λογικής που οδηγεί τα βήματα του.
Ένας άνθρωπος για τον οποίο το πρωτεύων είναι η διεθνή του φήμη, πόσο μακριά άραγε θα πάει για να μην χρεωθεί παγκοσμίως την ρετσινιά του αποτυχημένου; Του ανθρώπου που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη; Του ανθρώπου που εισήγαγε την κρίση στην ΕΕ; Είναι σαφές  και αυταπόδεικτο και γνωστό σε όλους πλέον ότι εάν «πιεστεί» καταλλήλως τότε γίνεται πρόθυμο ανδρείκελο του κάθε ισχυρού.
Εναλλακτικά οι Ελληνες πάντοτε μπορούν να διαολοστειλουν τους πάντες -όπως προτείναμε εξ αρχής- και να μην δεχτούν τα σχέδια που  αυτή την στιγμή εξυφαίνονται σε βάρος μας.
Όπως οι αμερικανοί επαναστάτες σταματήσαν συμβολικά να αγοράζουν τσάι από την Αγγλία αλλά να καταστρέψουν και μεγάλα φορτίου τσαγιού, πετώντας τα στην θάλασσα, στο λιμάνι της Βοστόνης στις 16 Δεκεμβρίου 1773, έτσι και οι Έλληνες πρέπει να πιάσουν το εθνικό τυπογραφείο και να αρχίζουν να κόβουν Ελληνικά ευρώ. Να προχωρήσουν σε υποστολή της  ευρώεσσας  από τα δημόσια κτηρια και σταματήσουν να είναι τα μοναδικά θύματα   της κρίσης  και τα πειαρατόζωα  της υδρογείου του ΔΝΤ και των τραπεζών.
Πριν φτάσουμε στα χειρότερα.


papaioannou.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: