Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Έμπαινε Γκλέτσο, Έμπαινε!

Τον Γκλέτσο δεν τον συμπαθούσα. Δεν είχα προσωπικά μαζί του αλλά επειδή έχω αλλεργία στη φθηνιάρικη τηλεκουλτούρα, τον “πήρε η μπάλα”.

Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας επειδή η τηλεοπτική περσόνα ενός εκτεθιμένου (αυτοβούλως ή όχι) στα μέσα, υπερισχύει της προσωπικότητος του ατόμου. Οι ρόλοι του “σκληράντρακλα” που ενσάρκωνε συνήθως, τον ακολουθούσαν και στις λοιπές εκφάνσεις της δημόσιας ζωής του. Για τα ιδιοτικά του πολλοί λένε πως ξέρουν καλύτερα κι από τον ίδιο, αλλ΄ από τη στιγμή που δεν γνωρίζω καμιά παλιά του γκόμενα, ή έστω ένα κολλητό του, προσωπικά δεν μπορώ να έχω άποψη.....

Άποψη όμως έχουν αυτοί που είχαν πάντα και την μεταφέρουν ακέραια ως σκυτάλη όλο το τηλεπουταναριό και όλη η παπαγαλαρία. Η αφορμή ήταν η πράξη του. Προσοχή, όχι η απραξία! Επειδή λοιπόν έκανε το υγειές κι αυτονόητο να μπει μπροστά στα προβλήματα του τόπου όπου εξελέγη τοπάρχων, τα κατουρημένα μικρόφωνα πήραν φωτιά για να κιτρινίσουν τον ίδιο και την πράξη του. Σαφώς και δεν είναι βίτσιο γι αυτούς. Επάγγελμα είναι και μάλλιστα με εργοδότες που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τους νταβατζήδες των Εθνικών Οδών, κι αυτό εξηγεί το 90%.
Το λοιπό 10% έχει να κάνει με την απέχθεια των παραδοσιακών συστημάτων εξουσίας απέναντι σε όσους δεν “σμπρώχνει”. Ακούστηκε πως εξελέγει επειδή τον στήριξε το κουκουέ λες και η Στυλίς είναι κουμουνοφωλιά… Άλλοι πως επειδή ήταν αναγνωρίσιμος, αλλά όταν η κυρά Παγκάλου κατασκήνωνε στα κανάλια, ήταν επειδή δεν ήξερε κανείς το σύζυγο…
Στο χωριό μου πάντως λένε πως “άσπρος κώλος-μαύρος κώλος, στο ποτάμι φαίνεται”, κι απ’ ότι φαίνεται ο Γκλέτσος έχει επάρκεια από μπομπόλια σε μια εποχή που σε πολιτικούς τα ψάχνεις με μικροσκόπιο. Το συστημικό θερμοκήπιο που παράγει μαϊντανούς, βλήτα κι απόβλητα, σε περιπτώσεις όπως αυτή του Αποστόλη, τα βρίσκει σκούρα, γι αυτό είμαστε μαζί του.
Έμπαινε Γκλέτσο, Έμπαινε!

JZ



olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: