Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Να καταργηθεί το κλειστό επάγγελμα των κληρονομικών πρωθυπουργών …

Θα έπρεπε να χαίρομαι που ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα.  Όλα αυτά τα κακά μονοπώλια, οι κλίκες, η πηγή της ακρίβειας, η καταπίεση, η χάλια εξυπηρέτηση.  Και όμως, αυτό που αισθάνομαι είναι αδιαφορία, επιφυλακτικότητα και λίγο θυμό.

Εάν η Ελλάδα έχει 100 προβλήματα, από τα οποία τα 10 σοβαρά, δεν νομίζω ότι τα κλειστά επαγγέλματα για τα οποία γίνεται κουβέντα είναι το πρόβλημα.  Σίγουρα δεν είναι στα 10 πιο σοβαρά θέματα, και αμφιβάλω εάν είναι στα 100.
Δεν έχω πρόβλημα με τα φαρμακεία.  Γουστάρω να βλέπω τον φαρμακοποιό μου, με ξέρει τον ξέρω, είναι μια ευχάριστη μικροαστική σχέση.  Τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα θα μπορούσαν να είναι πιο ευέλικτα, αλλά αυτό δεν χρειάζεται πολλή ταραχή για να βελτιωθεί.  Οι τιμές;  Χα χα χα.  Όποιος νομίζει ότι τα Duane Reade ή τα Booth’s είναι φτηνά, κάνει λάθος.....
Απλά έχουν Πορτορικάνους και Πακιστανούς υπαλλήλους, αντί Αμερικανούς ή Εγγλέζους.
Δεν με ενοχλούν ούτε οι φαρμακοποιοί, απεναντίας, ούτε, μπορώ να πω, οι δικηγόροι. Ούτε καν οι συμβολαιογράφοι (αν και είναι λίγο …παρωχημένοι)   Ούτε πιστεύω θα βελτιωθούν οι δικηγορικές υπηρεσίες ή οι τιμές εάν οι δικηγόροι γίνουν υπάλληλοι.  Απεναντίας.
Το σημαντικότερο κλειστό επάγγελμα στην Ελλάδα είναι η κατασκευαστική εταιρία που έχει και μήντια.  Το επόμενο σημαντικό κλειστό στην Ελλάδα είναι ο κληρονομικός Πρωθυπουργός, Βουλευτής, Νομάρχης…  Αυτά τα δύο είναι τα βασικά.  Και  οι Τράπεζες.  Καλή παρέα η ΕΕΤ, καλή και η Εθνική, κρατάει τα μπόσικα, μην κοιτάτε που τώρα δεν είναι στα χάϊ τους, σας διαβεβαιώ δεν έχουν τελειώσει ακόμα με εμάς.  Και άλλες βαρειές βιομηχανίες είναι κλειστές, αλλά, πες είναι η φύση της δουλειάς.
Τα μονοπώλια είναι κλειστό επάγγελμα.  Μονοπώλια που παριστάνουν τις 4-5 διαφορετικές εταιρίες, την εξής μία.  Μονοπώλια  που διορίζουν κληρονομικούς Πρωθυπουργούς, οικογενειακούς Βουλευτές, περίεργους Υπουργούς και παρασκηνιακούς Γενικούς Γραμματείς. Και όταν δεν σπρώχνουν χώματα, σπρώχνουν αιολικά, ενεργειακά.
Βασικά η Μαφία είναι το κλειστό επάγγελμα που με ενοχλεί πιο πολύ από όλα. Η Μαφία, στην Ελλάδα, δεν είναι αυτά με τα οποία παριστάνει ότι κάτι κάνει το ΠΑΣΟΚ.  Είναι όλα τα άλλα.  Και δεν είναι καν η Ελληνική Μαφία το πρόβλημα. Την Ισπανική, την πληρώσαμε ακριβά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Την Γερμανική και την Γαλλική την πληρώνουμε αδρά από το 1990 και μετά…  Αυτά τα κλειστά επαγγέλματα με ενοχλούν.

antinews  -Archaeopteryx

Δεν υπάρχουν σχόλια: