Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ελληνικά μαχητικά θα μετασταθμεύσουν στο Ισραήλ

Θέμα χρόνου είναι πλέον η σύσφιξη των διμερών σχέσεων και σε επιχειρησιακό – αεροπορικό επίπεδο.
 
Η μεταστάθμευση ελληνικών μαχητικών στο Ισραήλ θα αποτελέσει το αντικείμενο διμερών επαφών μεταξύ των Γενικών Επιτελείων των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα τον επόμενο μήνα.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, πρόκειται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της μετάβασης στο Ισραήλ και εκπαίδευσης στο αντίστοιχο Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) της Ισραηλινής αεροπορίας μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας..........

Η εκπαίδευση θα αφορά προηγμένες τακτικές εναέριας μάχης και διεξαγωγής αεροπορικών επιχειρήσεων, όπως επίσης χρήσης οπλικών συστημάτων και μέσων ηλεκτρονικού πολέμου (ΗΠ).
Η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνεκπαίδευσης αντανακλά και την ισχυρή δυναμική που έχουν αναπτύξει οι διμερείς σχέσεις αφού ελληνικά και ισραηλινά πληρώματα θα συνασκηθούν σε προηγμένες τακτικές σε πεδία ασκήσεων του Ισραήλ, όπου εκ των πραγμάτων η αεροπορία της μεσανατολικής χώρας θα αποκαλύψει μερικά από τα «κρυφά» χαρτιά της.

defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια: