Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ


ΣΟΚ προκαλεί η επιστολή που απέστειλαν στα attikanea οι Ομογενείς μας στη Αμερική, με την οποία απευθύνουν έκκληση προς τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα των ΗΠΑ, και του  ζητούν να εγκρίνει (!!!) το εορτασμό της Εθνικής Εορτής  της 25ης Μαρτίου 1821, μετα την κατάργησή της απο την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την δικαιολογία, οτι ... ξοδευονται χρήματα!!!
Με την λαχτάρα και την αγάπη που χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες που ζουν μακρυά από την πατρίδα, η απόφαση της κατοχικής κυβέρνησης  να σταματήσει τους Εθνικούς Εορτασμούς της 25ης Μαρτίου 1821 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, με το αιτιολογικό ότι .... είναι δαπανηρές (!!!), έχει προκαλέσει την... αντίδραση των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς ο εορτασμος τους, αποτελούσε πάντα  μια γεφυρα που τους ένωνε με την πατρίδα και την ένδοξη ιστορία της.
Η επιστολή που ακολουθεί, εκφράζει τον πόνο και την αγωνία  των Ομογενων μας, για την κυβέρνηση Τσολακογλου, ενώ αφήνει αιχμές για την αφελληνιστική απόφαση του πρωθυπουργού.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντηση που θα δοθεί στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ...

                                                                                                                Ιανουαρίου 24, 2011
ΠΡΟΣ :  Εντιμ. Αντώνη Σγουρόπουλο,
Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Τάμπα των ΗΠΑ

ΘΕΜΑ:  ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑ ΦΛΩΡΙΔΑΣ, ΤΩΝ ΗΠΑ

Εντιμότατε κ. γενικέ Πρόξενε,

Θεωρούμε ότι ο εορτασμός της εθνικής επετείου από τις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες, όπως συνηθίζεται για πολλές δεκαετίες, αποτελεί χρέος τιμής προς τους Αγωνιστές του 1821 που θυσίασαν την ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.  Η 25η Μαρτίου 1821, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους λαούς, προς φίλους και εχθρούς, ότι ο Ελληνικός λαός, δεν νικιέται, δεν πτοείται, αλλά αγωνίζεται για τα ιδανικά, τις αξίες και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πατρίδα μας και ο λαός της περνούν δύσκολες ώρες. Είμαστε βέβαιοι ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας θα κερδίσουμε και την δύσκολη οικονομική μάχη για να ξανακερδίσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία που της αρμόζουν.
Αναμένουμε την θετική απάντησή σας, για να συνεορτάσουμε την εθνική μας επέτειο, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, στο κτίριο του γενικού μας Προξενείου, στην Τάμπα της Φλώριδας.
Γνωρίζοντες ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε τον περασμένο χρόνο τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο, τυπικά για λόγους οικονομίας, η Οργάνωσή μας είναι διατεθειμένη ν' αναλάβει όλα τα απαιτούμενα έξοδα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το υπουργείο Εξωτερικών και κατά προέκταση ο ελληνικός λαός.

Με τιμή,

      
      Μιχάλης Σέρβος                                                                      Τάσσος Μπογδάνος
Μιχάλης Σέρβος                                                                               Τάσσος Μπογδάνος
     Πρόεδρος                                                                                   Πρόεδρος
                                                                                              Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων

attikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: