Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ενα από τα δύο: Ξεσηκωνόμαστε ή χανόμαστε!..

ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ, λοιπόν, απόφαση: Ξαναγινόμαστε λαός «γκιαούρηδων»! Αυτή τη φορά σκλάβοι της τρόικας. Τόσο σκληρής και τόσο αιμοχαρούς, όσο δεν ήταν ούτε οι σουλτάνοι της Τουρκίας επί 400 χρόνια.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ 2011 εισέβαλαν στη δόλια πατρίδα καμιά εκατοστή κοράκια της ξενοκρατίας, εγκαταστάθηκαν στα πολυτελή ρετιρέ τους και περιμένουν τους «Νενέκους» της εξουσίας να τους προσκομίζουν τα κιτάπια τους για έλεγχο και μονογραφή πριν από την εκτέλεση!..

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ! Πρέπει, δε, να δοξάσουμε τον Αλλάχ γιατί, όχι μόνο δεν φουντάραμε, αλλά... τσεπώνουμε και το δάνειο των 110 δισ., όπως αποφαίνεται ο μοιραίος πρωθυπουργός (που «άγνωστες τύχες τον καρτερούν»).
  Βέβαια, δεν λέει ότι σαν λήξει το Μνημόνιο η δύστυχη πατρίδα θα χρωστάει τα διπλάσια, άρα θα είναι δυο φορές σκλάβα!....... ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ξεφυλλίζω την Ιστορία, σταματάω στα μεγάλα γεγονότα κατά μήνα Ιανουάριο και μελαγχολώ. Γενάρη του 1822 ψηφίστηκε το πρώτο ελληνικό Σύνταγμα (το ελληνικό Σύνταγμα είναι αυτό που κουρελιάζουν σήμερα οι άνθρωποι της εξουσίας ομνύοντες στα Μνημόνια) και καθιερώθηκε η γαλανόλευκη...

ΓΕΝΑΡΗ του 1830 έγινε η πατρίδα ανεξάρτητο κράτος με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, ύστερα από αγώνες και θυσίες που καμία χώρα του πλανήτη δεν έχει να αντιτάξει.
 Μόνο που και τότε ξενοκρατία την είχε βάλει στο χέρι με αλλεπάλληλα δάνεια, κατασπαραγμένα και εκείνα από τα... λαμόγια της εποχής. Δεν προλάβαινε να σηκώσει κεφάλι, πότε με τον Καποδίστρια και πότε με τον Τρικούπη. Γιατί, όποτε το έκανε, τα ξένα κοράκια ορμούσαν να την κατασπαράξουν...

ΟΠΩΣ έγινε με τον Γενάρη το 1898 (μετά το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»), όταν η καταχρεωμένη Ελλάδα υπήχθη θέλοντας και μη στον Διεθνή Οικονομικό Ελεγχο (ΔΟΕ) και υποχρεώθηκε να πληρώνει επί 55 χρόνια τα μαλλιά της κεφαλής της ώσπου να ξελασπώσει. Δεν πέρασε, όμως, ούτε χρόνος, ούτε μήνας, ούτε μέρα που να μη χρωστάει. Σήμερα έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Ενώ αύριο το χρέος της θα είναι διπλάσιο του σημερινού.

ΜΕ ΧΡΕΟΣ μπήκαμε στην ΕΟΚ Γενάρη του 1981 και με ακόμη μεγαλύτερο χρέος εγκαταλείψαμε τη δραχμή και ασπασθήκαμε το ευρώ τον Γενάρη του 2002.
  Στο μεταξύ, το πολιτικό σύστημα, εν τω συνόλω του, είχε ρεζιλέψει την ταλαίπωρη πατρίδα πότε στη Λισαβόνα και πότε στα Ιμια, όταν ο «μουλωχτός» Κώστας Σημίτης, με αρχαγγέλους του τον σημερινό πρωθυπουργό και τον σημερινό αντιπρόεδρο, συνθηκολόγησαν απέναντι στους Τούρκους, υπό το αδυσώπητο βλέμμα της Αμερικής...

ΑΥΤΕΣ
τις εθνικές ντροπές σημειώνει η Ιστορία, κατά Γενάρη μήνα, για να μας θυμίσει ότι έως τα χρόνια του παππού Θεόδωρου Πάγκαλου (το 1922) είχαν γίνει τέσσερις επαναστάσεις, κατά σύμπτωση όλες με την Ελλάδα καταχρεωμένη, όπως καλή ώρα σήμερα. Θα πείτε, πάλι, εσείς: Ναι, αλλά τότε η Ελλάδα γεννοβολούσε επαναστάτες, όπως ο Μακρυγιάννης, ο Καλλέργης, ο Ζορμπάς, ο Βενιζέλος, ο Πλαστήρας. Τώρα; Ποιος να υψώσει μπαϊράκι; Ποιος να διώξει τους Νενέκους που προσκυνούν τους Ιμπραήμηδες;

ΛΙΓΗ υπομονή. Τα λουριά θα σφίξουν όσο κανείς δεν φαντάζεται. Ο κόσμος θα ξεσπάσει, με τις γυναίκες πρώτες και καλύτερες. Και τότε θα ιδείτε ότι η πατρίδα είναι γεμάτη από Ζορμπάδες.

ΑΝ ΟΧΙ, ε, τότε η πατρίδα είναι χαμένη για πάντα. Με τους μετανάστες να την έχουν πνίξει, τους Τουρκαλάδες να χοροπηδάνε στην πλάτη της και τον διαβόητο Χένρι Κίσιγκερ να θριαμβολογεί: «Ολα έγιναν όπως τα είχα σχεδιάσει»!..


Χρήστος Πασαλάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: