Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οι Αλβανοί με νόμο προσπαθούν να “φιμώσουν” την Ορθοδοξία

Μεγάλες αντιδράσεις δημιουργεί στην Αλβανία το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας της Αλβανίας όπου από εδώ και στο έξης δεν θα μπορεί κανείς να φοράει σταυρό και να φαίνεται.

Οι Αλβανικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν με οποιαδήποτε τρόπο τη θρησκευτική κατήχηση ή τις θρησκευτικές δραστηριότητες από το προσωπικό των σχολείων.
Αναφέρουν μάλιστα ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν στους τοίχους σταυροί και εικόνες.
Τα παραπάνω σύμβολα θα υπάρχουν μόνο σε σχολεία που διδάσκονται θεολογικά μαθήματα.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας -και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο- αντέδρασε έντονα. Σε δήλωση του αναφέρει: “Το άρθρο 36 – ........
και η διάταξη η οποία θα απαγορεύει τα σύμβολα – παραβιάζει το σύνταγμα καθώς επίσης τις διεθνείς συμβάσεις και τα ψηφίσματα τα οποία έχουν αναγνωριστεί και επικυρωθεί από το Αλβανικό κράτος”.
Παρά τις αντιδράσεις της ορθόδοξης και της μουσουλμανικής κοινότητας οι Αλβανοί προχωρούν ακάθεκτοι γιατί όπως δηλώνουν επιθυμούν να έχουν ένα κοσμικό κράτος και όχι θρησκευτικό .
Βέβαια ο νέος νόμος στρέφεται περισσότερο ενάντιων των Ορθοδόξων και λιγότερο κατά των μουσουλμάνων. Είναι φανερό σε όλους ότι με αυτό το τρόπο προσπαθούν να ανακόψουν το μεγάλο έργο που υλοποιεί στη γειτονική μας χώρα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: