Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Την σύλληψη του ισραηλινού Α/ΓΕΝ ζήτησαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι !

Την απορία τους και την αγανάκτησή τους για την παρουσία του αρχηγού του ισραηλινού ΠΝ στην Αθήνα,εκφράζουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Ο λόγος;

Εναντίον του αρχηγού έχουν κατατεθεί μηνύσεις και από Έλληνες οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα,αποστολή που σημαδεύτηκε από την επίθεση ισραηλινών κομάντος στο τουρκικό πλοίο. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν:
"Ήρθε είδε και φεύγει σαν κύριος από την χώρα μας ο αρχηγός του Ισραηλινού Επιτελείου Ναυτικού κ. Ελιέζερ Μαρόμ παρότι εκκρεμεί εναντίον του μήνυση από 33μέλη της ελληνικής αποστολής ήδη από  2/7/2010 για όλα τα αδικήματα που διαπράχθηκαν εναντίον τους..........
Υπενθυμίζουμε ότι θεωρείται από τους βασικούς υπεύθυνους της πειρατικής, δολοφονικής επίθεσης στον  Στόλο της Ελευθερίας, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και για όσα ακολούθησαν: παράνομη σύλληψη, κράτηση, βασανισμό που υπέστησαν και Έλληνες υπήκοοι ως μέλη μιας ανθρωπιστικής αποστολής. Μηνύσεις εναντίον του για τα ίδια αδικήματα έχουν ασκηθεί και σε πολλές χώρες, αλλά και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ως Οικολόγοι Πράσινοι θα θέλαμε η Κυβέρνηση να μας ενημερώσει για ποιό λόγο κάποιος ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα εναντίον πολιτών της χώρας, μπορεί να κυκλοφορεί στην Ελλάδα ως επίσημος προσκεκλημένος, χωρίς να ενοχλείται από τη Δικαιοσύνη, έστω για να καταθέσει την άποψή του για τις εναντίον του κατηγορίες.

Ας αντιληφθεί επιτέλους η κυβέρνηση την ευθύνη που έχει ως μέλος μιας διεθνούς κοινότητας, ώστε και σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις άλλων κρατών να τιμωρηθούν και να αποτραπούν τέτοιες πρακτικές όπως αυτές για τις οποίες κατηγορείται ο αρχηγός του Ισραηλινού Επιτελείου Ναυτικού. Διαφορετικά είναι σαν να επικροτεί αυτή την πρακτική της Ισραηλινής Κυβέρνησης και να γίνεται συνοδοιπόρος τέτοιων πρακτικών.
Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η στρατιωτική συνεργασία με μια κυβέρνηση που παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο και φέρεται σαν να έχει κηρύξει διαρκή πόλεμο, διακυβεύει σοβαρά τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρα μας".

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: