Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τουρκικές "θεωρίες συνωμοσίας" για το φράχτη στον Έβρο.

Άρχισαν να εκδηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους στη Τουρκία για το φράχτη στον Έβρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΧΟΥΡΙΕΤ,στην Άγκυρα έχουν αρχίσει να ακούγονται θεωρίες περί “κρυφής ατζέντας” της Ελλάδας και της ΕΕ που θέλουν να απομονώσουν τη Τουρκία από την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων S. Ogan δήλωσε ότι “η πρόθεση Ελλάδας και Βουλγαρίας να κατασκευάσουν ένα φράχτη κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, αποτελεί περιεχόμενο μιας κρυφής ατζέντας. Η Ελλάδα, με το πρόσχημα της παράνομης μετανάστευσης, και η Βουλγαρία, με το πρόσχημα της λήψης μέτρων κατά του αφθώδους πυρετού, υψώνουν ουσιαστικά ένα τείχος ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρώπη", υποστηρίζει ο Ogan.....
Παρομοίασε το σχέδιο φράχτη με το Τείχος του Βερολίνου και το τείχος που έχουν φτιάξει οι Ισραηλινοί.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαράσει μια γραμμή στα τουρκικά σύνορα, . Μια γραμμή ανάμεσα στον κόσμο του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει", προειδοποίησε Ogan.
Ο Μουσταφά Yardımcı, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τουρκικών Επιμελητηρίων και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Commodity Exchange στην Ανδριανούπολη, είπε ότι δεν πιστεύει ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να αξιοποιήσει ένα φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, δεδομένου ότι θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή η κατασκευή του και το αποτέλεσμα αμφίβολο.
"Η περιοχή μας είναι απαλλαγμένη από τον αφθώδη πυρετό. Και εκτός αυτού, ακόμα κι αν χτίζουν έναν φράκτη τα ζώα θα βρίσκουν ένα άνοιγμα για να περνούν” δήλωσε ο Yardımcı,προσθέτοντας ότι “η ΕΕ χτίζει ένα« τείχος του Βερολίνου » κατά μήκος των συνόρων μας”.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: