Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο λαός δεν ανατρέπει αυτή την κυβέρνηση γιατί δεν του το ζήτησε ακόμα η αξιωματική αντιπολίτευση να το κάνει.

Στον κοινοβουλευτισμό, ακόμη και στην δική μας εξαθλιωμένη παραλλαγή του κοινοβουλευτισμού, ακόμη και με αυτή την δική μας τσακισμένη κοινοβουλευτική νομιμότητα, η διέξοδος που προσφέρεται από το σύστημα και το Σύνταγμα στον λαό, είναι μία και μόνη: η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ισορροπία, το παλάντζο, το ζύγι, το αντίβαρο είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αλλά η δικιά μας αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει. Ε, δεν θέλει (γμ το κέρατό μου). Δεν θέλει.
Η δικιά μας αξιωματική αντιπολίτευση δικαιώνει πλήρως την παροιμία “η νοικοκυρά που δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει“.
“Περιμένετε μετά το συνέδριο”, “περιμένετε την ανακοίνωση του μείγματος στο Ζάππειο”, “περιμένετε να διώξουμε κάνα βαρίδιο”, “περιμένετε μετά την ΔΕΘ”, “περιμένετε τις εκλογές”, “περιμένετε τον εσωκομματικό ανασχηματισμό”. Περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε… Αναμείνατε στο ακουστικό σας.
Ολη η ελλάδα περιμένει. Και λες και υπάρχει η ελλάδα για να εξυπηρετείται το κόμμα. Και όχι το αντίθετο........

Ο λαός πάγωσε μετά τους θανάτους στην Μαρφίν. Η διεκδικητική του ορμή ανακόπηκε. Κι όμως. Στην ηγεσία της ΝΔ και στους κύκλους που την εκφράζουν, ούτε που θέλουν να ακούσουν για συγκεντρώσεις και πορείες. Το πρώτο που θα σου πουν μόλις τους προτείνεις το αυτονόητο είναι ότι είσαι αντι-συστημικός, επαναστάτης και αριστερός. Σωπάτε πατριώτες. Κι εσείς τι είσαστε; Οι σώφρονες και οι νομοταγείς;
Μα αν η ΝΔ δεν επιχειρήσει το αυτονόητο, να απαιτήσει δηλαδή με δυναμικές κινητοποιήσεις, πορείες και συγκεντρώσεις δηλαδή, την κυβερνητική αλλαγή, τότε αυτό το τσουνάμι της οργής και της απελπισίας που θα έρθει, θα τα σαρώσει όλα. Ολα και δεν θα μείνει χορτάρι. Και δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος εκείνες τις στιγμές ούτε για σωφροσύνη ούτε για νομιμότητα. Τώρα είναι η ώρα της σωφροσύνης.
Η καθυστέρηση ανάληψης δράσης από την μεριά της ΝΔ εντείνει την απελπισία του έλληνα που βλέπει ότι δεν υπάρχει διέξοδος στο δράμα του. Και η απελπισία γίνεται μέρα με τη μέρα οργή θεόρατη. Εκεί οδηγεί η τωρινή σωφροσύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και η άρνησή της να κάνει το χρέος της, ως οφείλει, προς τον λαό: να τον υπερασπιστεί.
Η ΝΔ δεν υπερασπίζεται τον λαό. Απλώς προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του. Να ξεγελάσει την απελπισία του.
Ω! ζείτε σε άλλον κόσμο κύριοι. Η δεν έχετε ιδέα από το πήδημα χωρίς σάλιο που τρώει ο λαός, ή είσαστε συνένοχοι.
Φτάσαμε στα όρια. Τα έχουμε υπερβεί. Δεν έχει εδώ μα και μου. Η είσαι ή δεν είσαι. Κι άμα δεν είσαι, πές το μας, και παράτα μας ήσυχους, να δούμε και τι θα κάνουμε. Μην κάνεις τον στυλοβάτη του καταστροφέα μας με την χλιαρότητά σου, ενώ μπορείς με ένα φύσημα να τον γκρεμίσεις.
Τα είπα μια, τα είπα δυο, τα είπα τρεις, από το καλοκαίρι μάλλιασε “ο στόμας μου” να τα λέω. Τα λένε κι άλλοι. Πρέπει νά ‘μαστε ακραιφνείς νεο-δημοκράτες για να μας ακούσετε;
Η κυβέρνηση που κυβερνά αγνοεί, αντισυνταγματικώτατα, την λαϊκή θέληση (ο θεός να τους το ξεπληρώσει όλους).
Η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ αλλιώς οφείλει να πράξει, κάνει ότι δεν ακούει τον λαϊκό θρήνο (τι ψυχή θα παραδώσετε μωρέ;), και επίσης αγνοεί την λαϊκή θέληση. Και μας περιγελά κιόλας με “περιμένετε” και αντι-μνημονιακές κορώνες.
Εχει καεί ο κώλος της ελλάδας απ’ άκρη σ’ άκρη και η ΝΔ αρνείται να κάνει μια πορεία και μια συγκέντρωση.
Μια συγκέντρωση της ΝΔ με αίτημα την αλλαγή πολιτικής θα συγκέντρωνε, σε μία ώρα μέσα, 500.000 έλληνες. Σε δύο ώρες μέσα, 1.000.000 έλληνες. Σε τέσσερις ώρες μέσα 2.000.000 έλληνες. Και αυτή η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να φύγει από τα παράθυρα.
Κι εσείς κάθεστε και μου κάνετε εσωκομματικούς ανασχηματισμούς, και τρώγεστε κιόλας για τις θέσεις μεταξύ σας;
Τι λέτε ρε πατριώτες!
Ξέρετε ποια είναι η αλήθεια; Ο λαός δεν ανατρέπει αυτή την κυβέρνηση γιατί δεν του το ζήτησε ακόμα η αξιωματική αντιπολίτευση να το κάνει.

Θραξ Αναρμόδιος

anarmodios.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: