Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η νέα πράσινη ανάπτυξη τζόγου...

Ο αρνητικός οικονομικός κλοιός σφίγγει γύρω από την Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση στέκεται ανίκανη να «εφεύρει» λύσεις ικανές να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και να την επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης.

Επομένως αναγκάζεται να ανατρέξει σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές. Το ερώτημα είναι γιατί επιλέγει τις χειρότερες και αποτυχημένες, όπως είναι η επαναφορά των τυχερών παιγνίων σε όλη την επικράτεια, τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά τις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις μιας τέτοιας κίνησης.
Δεν έφταναν τα φορολογικά μέτρα που βύθισαν την αγορά σε βαρύ πένθος. Δεν έφταναν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που αφαίρεσαν κάθε ίχνος αισιόδοξης ελπίδας από τα πρόσωπα των νέων για το μέλλον, των οικογενειών για υγιή και δημιουργική ζωή, των συνταξιούχων για μια ήσυχη και...
 άνετη καθημερινότητα. Ήρθαν τώρα και με ασπίδα το Μνημόνιο και συμμάχους τους οικονομικά ισχυρούς, να περάσουν με ψεύτικες διαβουλεύσεις, με ανυπόστατες δικαιολογίες (ευρωπαϊκά πρόστιμα, αδυναμία πάταξης της παρανομίας, διαφυγόντα κέρδη) και με τεχνάσματα να πείσουν ότι θεσπίζουν μέτρα και νόμους για την άμεση και ταχεία εισροή ρευστού στα κρατικά ταμεία. Πώς; Καταληστεύοντας τους ίδιους τους ήδη τραυματισμένους πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ της «Πράσινης (φρουτο)Ανάπτυξης», το ΠΑΣΟΚ της (α)διαφάνειας, και της (μη)προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, κρίνει πολύ ευκολότερο από το να βρει άλλους εποικοδομητικούς τρόπους άντλησης χρημάτων να καζινοποιήσει την Ελλάδα, να θυσιάσει τους Έλληνες πολίτες στο βωμό του τζόγου, να νομιμοποιήσει τις παράνομες δραστηριότητές του αντί να τις πατάξει και να ικανοποιήσει επιλεκτικά συμφέροντα πολιτικών και μη προσώπων.
Από τη μία δηλώνει ότι χάνει το μαύρο χρήμα του τζόγου, άρα το νομιμοποιεί για να το εισπράττει και από την άλλη βοηθά απροκάλυπτα κυνικά συγκεκριμένους ανθρώπους να χτίσουν τις περιουσίες τους σε βάρος της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό είναι το κράτος δικαίου που ονειρεύεται ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. Αυτό είναι το μέλλον της Νέας Πράσινης Ανάπτυξης Τζόγου, αντί να αναλάβει την ευθύνη και να κυνηγήσει την παρανομία και τη διαφθορά, να τις πατάξει, να πιάσει τους παραβάτες κάθε νόμου (ο οποίος ας υπενθυμίσω ότι υφίσταται ως γραπτός κανόνας δικαίου και όχι αδίκου), να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, να κατασχέσει το μαύρο χρήμα που είναι άφθονο σε λίγα χέρια, να προβεί σε δήμευση περιουσιών, προϊόντων παράνομων δραστηριοτήτων, και μετά να παρουσιάσει τα αποτελέσματα στο ΔΝΤ. Πολύ πιο αποτελεσματικά και πιο πρακτικά θα έχει πετύχει διπλό σκοπό. (1) Θα έχει αντλήσει δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία και (2) Θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα στην προσπάθεια εξυγίανσης της κοινωνίας και πάταξης της διαφθοράς.
Εάν δε, πετύχει όλα τα παραπάνω, τότε θα έχει θέσει και ισχυρότερα θεμέλια για τη μελλοντική πραγματική Πράσινη Ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας μας. Αλλά και εάν η γιαγιά μου είχε καρούλια.
Μαρίνος  Μ.

grblogs

Δεν υπάρχουν σχόλια: