Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οξύνεται η αντιπαράθεση των Tουρκοκυπρίων με την κυβέρνηση της Τουρκίας

 Η σημερινη εκδήλωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις θα είναι συμβολική, αλλά προγραμματίζονται στο μέλλον μαζικές κινητοποιήσεις, όπως αναφέρεται και στο πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν» με τίτλο «Σύντομα με μαζικές διαδηλώσεις».

Ο Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή Τουρκοκυπρίων διαδηλωτών στη δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι η χώρα του «δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια προσβολή εναντίον της». Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου από τον οποίο ζήτησε να επιδείξει «την αναγκαία στάση».

«Είμαστε αποφασισμένοι για νέες κινητοποιήσεις, νέες δραστηριότητες ώστε ....
να καταλάβουν ότι η Κύπρος ανήκει στο λαό της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Θέλουμε με αυτές τις κινητοποιήσεις να δείξουμε ότι επιθυμούμε να κυβερνούμε εμείς τον τόπο μας», τόνισε ο Αμπτουλάχ Κορκμαζχάν, στέλεχος του κόμματος «Ενωμένη Κύπρος».
Με δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ διέψευσε ότι οι διαδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους. «Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις τις Τουρκίας προσπαθούν να ξεγελάσουν με ψέματα την τουρκοκυπριακή κοινότητα», συμπλήρωσε.
Για την ενόχληση Ερντογάν από το γεγονός ότι στο πρόσφατο συλλαλητήριο υπήρχε σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά όχι της Τουρκίας, ο κ. Ελτζίλ είπε ότι αυτό δεν αφορά τον κύριο Ερντογάν. Διευκρίνισε ότι αυτός που κρατούσε την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν απέκρυψε την ταυτότητα του. Χαρακτήρισε ακόμη αντιδημοκρατική την αξίωση Ερντογάν να οδηγηθούν διαδηλωτές ενώπιον δικαστηρίου.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

gdailynews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: