Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θανατηφόρα Ημέρα της Οργής και στο Ιράκ

Χιλιάδες Ιρακινοί ξεχύθηκαν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, από το Κιρκούκ στο Βορρά ως τη Βασόρα στο Νότο, για να διαδηλώσουν, σήμερα, "ημέρα οργής" κατά της διαφθοράς και της έλλειψης βασικών υπηρεσιών.

Οι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της Βαγδάτης, όπου έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ζητώντας οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δουλειές και πάταξη της διαφθοράς. Περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να κατευθυνθούν στην πλατεία Ταχρίρ μετά την προσευχή.

Τουλάχιστον δυο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους επτά αστυνομικοί, σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης στη Χαουίτζα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.....
Στη Βασόρα, εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδήλωση το πρωί ζητώντας την αποπομπή του κυβερνήτη, τον οποίο κατηγορούν για διαφθορά.
Οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά τις εκκλήσεις θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών προς τους Ιρακινούς να μην πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις.
Ο ιρακινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις μπορεί να προακλέσουν χάος και ότι ίσως αποτελέσουν στόχο της αλ-Κάιντα.
Οι αρχές της Βαγδάτης έχουν απαγορεύσει από τα μεσάνυχτα την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: