Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλύφθηκε νέα βάση εκτόξευσης πυραύλων στη Βόρεια Κορέα

Tongchang-dong, Βόρεια Κορέα. Η δορυφορική φωτογραφία από τον GeoEye δείχνει μια δεύτερη πυραυλική εγκατάσταση, μια εξέδρα εκτόξευσης πυραύλων στη Βόρεια Κορέα, η οποία είναι πλήρως λειτουργική.

Η νέα βάση πυραύλων είναι πολύ πιο δύσκολα προσβάσιμη από ό, τι η γνωστή πρώτη, στο Musudan-ri.

Οι αναλυτές του Global Security.org ανακοίνωσαν ότι η Βόρεια Κορέα έχει τώρα μια δεύτερη... βάση εκτόξευσης πυαραύλων. Ο νέος χώρος είναι τεχνολογικά πιο εξελιγμένος από τη βάση στο Musudan-ri, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τις δύο προηγούμενες δοκιμές των διηπειρωτικών.... βαλλιστικών πυραύλων τύπου Taepodong-2. Η νέα βάση είναι κοντά στο Tongchang-dong, στα βορειοδυτικά της χώρας, καθιστώντας την λιγότερη προσιτή σε σχέση με την βάση στο Musudan-ri, η οποία είναι αρκετά εκτεθειμένη στην ανατολική ακτή της χώρας.
Οι αναλυτές του Global Security.org είχαν ανακαλύψει τη βάση το 2008 και είναι τώρα οι πρώτοι που δημοσίευσαν σχετικές πληροφορίες για το γεγονός. Σύμφωνα με τους ίδιους, η τεχνολογία της νέας εγκατάστασης είναι "εντυπωσιακή". Επιπλέον, υπάρχει στη φύση της σχεδίασης της εγκατάστασης μια πολύ ισχυρή ομοιότητα με μια αντίστοιχη εγκατάσταση της Κίνας. Οι ίδοι συμπεράνουν ότι έαν η Βόρεια Κορέα δεν έχει αντιγράψει την κινεζική σχεδίαση, τότε υπήρξε υποστήριξη από την Κίνα.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: