Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ερντογάν κατά Σαρκοζί

Αιχμές για την αυριανή επίσκεψη του Νικολά Σαρκοζί στην Τουρκία άφησε ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως αυτή δεν πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα ήθελα να μιλήσω ειλικρινά. Θα επιθυμούσαμε να υποδεχτούμε τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, όμως αύριο Παρασκευή δεν θα έρθει ως πρόεδρος της Γαλλίας, αλλά ως πρόεδρος της G20»

τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Πιστεύω λοιπόν πως δεν πρόκειται για μια επίσκεψη στο πλαίσιο της φιλίας ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία», συμπλήρωσε.....

«Λυπούμαστε που ο κ. Σαρκοζί δεν επισκέφτηκε την Τουρκία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας έχει επισκεφτεί τη Γαλλία, το ίδιο και εγώ ως πρωθυπουργός», τόνισε ο Ερντογάν.
Η επίσκεψη του Σαρκοζί θα είναι πολύ σύντομη, μόλις πέντε ή έξι ωρών, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα Τούρκος ανώτατος διπλωμάτης, εκφράζοντας την ελπίδα να συζητηθούν και άλλα θέματα εκτός από αυτά της G20.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία τάσσονται ανοιχτά κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: