Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Παγκόσμιος πόλεμος» στο Αιγαίο για τον ορυκτό πλούτο!

Αμερικανικές, βρετανικές, γαλλικές, ακόμα και κινεζικές πετρελαϊκές εταιρείες επιδίδονται ήδη σε έναν άτυπο διαγκωνισμό...
 
για το ποιες θα είναι εκείνες που θα «βάλουν χέρι» στον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου.

Κι αυτό παρότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως πληροφορούνται τα «Επίκαιρα», δείχνει ήδη την προτίμησή της προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού…

Μέσες άκρες αυτή είναι η τακτική που ακολουθούν και οι πολυεθνικές εταιρείες του πετρελαίου: Μπορεί να μην βλέπουν, ακόμα τουλάχιστον, το «μαύρο χρυσό» σε κάποιο σημείο του πλανήτη, αλλά, όταν «μυρίζονται» πως αυτός υπάρχει, και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, ενεργοποιούνται για να εισέλθουν στο παιχνίδι.
Οι «πετρελαιάδες» επιδιώκουν να αποκτήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου, παρότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να τη μεταθέτει για μετά το 2012.
Διαβάστε στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και όλο το παρασκήνιο με τους ισχυρούς «παίκτες» που συμμετέχουν στην κούρσα για την εκμετάλλευση όλου του ελληνικού ορυκτού πλούτου. Ποιοι είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι, ποιοι είναι τα «αουτσάιντερ» και ποιος είναι ο ρόλος των εταιριών ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: