Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δημόσιο: Επιδόματα τέλος λόγω μνημονίου

Μετά τη λαίλαπα των επιχειρησιακών συμβάσεων που σαρώνει τον ιδιωτικό τομέα, σειρά παίρνουν τώρα οι δημόσιοι υπάληλλοι που πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του μνημονίου.

Με όχημα το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην Τρόϊκα να ψηφίσει μέχρι τον Ιούνιο, οι υπάληλλοι του Δημοσίου θα δουν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται αισθητά.

Έτσι, μετά τα μέσα του τρέχοντος, εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους μειωμένες έως και 25% (πλέον του 25% που έχουν ήδη υποστεί).....

Το ενιαίο μισθολόγιο λοιπόν βάζει τέλος στα επιδόματα γιορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου.
Έτσι, το φετινό δώρο του Πάσχα (250 ευρώ) θα είναι και το τελευταίο για 700.000 δημόσιους υπάλληλους.
Ήδη, τα επιδόματα είχαν περιοριστεί στα 1.000 ευρώ για όλο τον χρόνο, καθώς το δώρο του Πάσχα αγγίζει πλέον τα 250 ευρώ, των Χριστουγέννων τα 500 ευρώ και το δώρο της θερινής άδειας τα 250 ευρώ. Τώρα, τέλος και αυτά!
Με το σχέδιο της κυβέρνησης εξαλείφεται ο 13ος και 14ος μισθός, που σημαίνει ότι φέτος κάθε δημόσιος υπάλληλος θα δει μειωμένα έσοδα κατά 750 ευρώ, ενώ από το 2012 η μείωση να ανέλθει σε 1.000 ευρώ.
Από το «σχέδιο» η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ.
Μέρος ή σύνολο των επιδομάτων που δίνονται σχεδόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους θα περικοπούν και θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό, όπως είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου, ηλεκτρονικού υπολογιστή, αντιστάθμισης διαχειριστικών λαθών (για ταμίες, εισπράκτορες, διαχειριστές δημοσίων υπηρεσιών).
Αναμένεται επίσης να καταργηθούν εντελώς διάφορα κλαδικά και ειδικά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα, ύψους 460 εκ. ευρώ ετησίως.
Θα διατηρηθούν μόνο το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσης. Παράλληλα, ειδική «μεταχείριση»θα υποστούν οι ελάχιστοι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι στο Δημόσιο, των οποίων η αμοιβή θα εξισωθεί προς τα κάτω με την αντίστοιχη των συναδέλφων τους στον ιδιωτικό τομέα.
Με το νέο μισθολόγιο τέλος, οι αμοιβές θα συνδεθούν με την παραγωγικότητα του κάθε υπαλλήλου ή της υπηρεσίας του...
Πως θα γίνει αυτό; Μόνο η κυβέρνηση το γνωρίζει!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: