Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η Ν.Κορέα καλεί τους βορειοκορεάτες να γίνουν...Αιγύπτιοι.

Φυλλάδια που ενημερώνουν για τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στην Αίγυπτο έριξε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας ο νοτιοκορεατικός στρατός....

ο οποίος επίσης έριξε τρόφιμα, φάρμακα και ραδιόφωνα για τους κατοίκους του απομονωμένου βόρειου τμήματος της κορεατικής χερσονήσου, αποκάλυψε σήμερα ο συντηρητικός βουλευτής της Νότιας Κορέας, Σονγκ Γιουνγκ-σουν.

  

Η εκστρατεία είχε στόχο να ενθαρρύνει τους βορειοκορεάτες να σκεφτούν το ενδεχόμενο της αλλαγής, είπε ο Σονγκ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι τα τρόφιμα και τα φάρμακα στέλνονται με ελαφρά καλάθια τα οποία είναι δεμένα σε μπαλόνια με χρονοδιακόπτη για να απελευθερώνονται όταν είναι επάνω από τις περιοχές- στόχους της φτωχής Βόρειας Κορέας.

....
  Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την κίνηση, επικαλούμενο την πολιτική να μην σχολιάζει θέματα ασφαλείας που αφορούν τη Βόρεια Κορέα. 

   

Πάνω στα τρόφιμα υπήρχε ένα μήνυμα ότι στέλνονται από το στρατό της Νότιας Κορέας και είναι ασφαλή για κατανάλωση από ανθρώπους αλλά θα μπορούσαν να δοθούν σε ζώα για να ελεγχθεί η ασφάλεια, είπε ο Σονγκ, σύμφωνα με το γραφείο του οποίου, τα φυλλάδια είχαν νέα για τις λαϊκές διαμαρτυρίες στη Λιβύη εναντίον του μακρόχρονου ηγέτη της χώρας.

   

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο έλεγχος της Πιονγκγιάνγκ στις επικοινωνίες και στις μετακινήσεις των ανθρώπων είναι πολύ σφιχτός για να καθιστά πιθανό για τους βορειοκορεάτες το ενδεχόμενο να εξεγερθούν με παρόμοιες διαμαρτυρίες εναντίον των δικών τους ηγετών. 

   

Ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει ξαναρχίσει την εκστρατεία του να απευθύνεται απευθείας στους βορειοκορεάτες μετά από το βομβαρδισμό από τη Βόρεια Κορέα ενός νησιού κοντά στην αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, πέρυσι το Νοέμβριο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολίτες.

   

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών μετά το βομβαρδισμό και τη βύθιση ενός πολεμικού πλοίου της Νότιας Κορέας το Μάρτιο, αλλά οι δύο πλευρές έχουν στο μεταξύ ανανεώσει το διάλογο με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων.

  

Η πρώτη τους προσπάθεια όμως κατέρρευσε στις αρχές Φεβρουαρίου, προκαλώντας οπισθοδρόμηση στα σχέδια να επαναληφθούν οι διεθνείς συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για τον αφοπλισμό.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: