Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Πράσινο φώς απο Λιβύη για τα Ελληνικά C130

Επιτέλους λήφθηκε η πολυπόθητη άδεια από τις λιβυκές αρχές και ξεκινούν αύριο τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 για την Τρίπολη και την Σάμπχα προκειμένου να παραλάβουν τους Έλληνες που δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στα πλοία MINERVA-ANTONIA, Hellenic Spirit και Olympic Champion, που έχουν φτάσει ήδη σε λιβυκά λιμάνια όπου η επιβίβαση γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι τώρα...  

  
 Συγκεκριμένα, τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα αναχωρήσουν αύριο 24.02.11 περί ώρα  09:00 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τις πόλεις Τρίπολη (δύο αεροσκάφη) και Σάμπχα (ένα αεροσκάφος).

Στα αεροσκάφη θα επιβαίνουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και στελέχη από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που θα συντονίσουν την επιχείρηση επαναπατρισμού όσων δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για λόγους ασφαλείας μέχρι τα λιμάνια που έχουν φτάσει τα ελληνικά πλοία. .....

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου αναχωρεί από την Κρήτη η φρεγάτα "Ψαρά", η οποία θα παραμείνει στα ανοιχτά της Λιβύης εκτός χωρικών υδάτων της φυσικά, περισσότερο για ψυχολογικού λόγους. Οπωσδήποτε είναι καλό να υπάρχει και ένα πολεμικό σκάφος μας στην ευρύτερη περιοχή, περισσότερο για λόγους προβολής ισχύος.
Σήμερα το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης Ελλήνων και πολιτών τρίτων χωρών στα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, που έχουν ελλιμενισθεί στο λιμένα της Βεγγάζης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα δύο πλοία θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας της Μονάδας Χειρισμού Κρίσεων είναι: +302103681912

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: