Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη: o νέος στόχος καθεστωτικής ανατροπής !....

Προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ, πρόθεση εμπλοκής του ΝΑΤΟ

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται η Μέση Ανατολή, με τις πληροφορίες να υποδεικνύουν τη Λιβύη ως νέο στόχο καθεστωτικής ανατροπής και γενικώς όλοι με όλους να δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

Το καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι ετοιμάζεται για βίαια καταστολή σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές σε συνέχεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν περί τα μέσα του μήνα Ιανουάριου.

Σε αυτή την αρχική πρόκληση, ο Καντάφι είχε απαντήσει με την αποδέσμευση και επένδυση ποσού 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση οικιστικών προγραμμάτων για τους φτωχούς…


Στο μεταξύ το καθεστώς φροντίζει να συλλαμβάνει και να φυλακίζει με οποιοδήποτε πρόσχημα οποιαδήποτε φωνή καλεί στη συστηματοποίηση των διαμαρτυριών, αναζωπύρωση των οποίων αναμένεται το διάστημα 15-17 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συμμετείχε σε συνέδριο στο Ισραήλ όπου και προσέφερε τις υπηρεσίες της Ατλαντικής Συμμαχίας, σε περίπτωση κατά την οποία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι εξεύρουν μία λύση στο πρόβλημά τους και επιθυμούν τον διεθνή παράγοντα να οργανώσει ειρηνευτική αποστολή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος παρευρέθηκε στο συνέδριο, απέφυγε είτε να αποδεχτεί είτε να απορρίψει την πρόταση του Δανού γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Σε μια τρίτη σημαντική εξέλιξη στην περιοχή, Άραβες ηγέτες, διπλωμάτες και άλλες προσωπικότητες, φέρονται – σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press – να έχουν απευθύνει προειδοποίηση προς την Ουάσιγκτον να μην εμείνει στην τάση που επιδεικνύει, την προτίμησή της δηλαδή στην εισαγωγή ραγδαίων μεταρρυθμίσεων και όχι τη σταδιακή υιοθέτησή τους.

Είναι εντυπωσιακό, ότι σχεδόν όλοι οι ηγέτες της περιοχής, διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί κ.λπ. προειδοποιούν όχι μόνο για κλιμάκωση της αστάθειας, αλλά και για υπονόμευση των αμερικανικών συμφερόντων από αυτή την πολιτική.

Κι επειδή δεν έχουμε κάποιον ιδιαίτερο λόγο α εμπιστευόμαστε την αμερικανική πολιτική στην περιοχή, εκτιμούμε ότι οι πιθανότητες ανάπτυξης αυτοκαταστροφικής πολιτικής από τους Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να θεωρούνται εξ ορισμού αυξημένες!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: