Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η δεδομένη ασφυξία της αγοράς απο τα κυβερνητικά μέτρα είναι μια πραγματικότητα.
Οπως και η εκτόξευση του πληθωρισμού που κάνει ακόμα ποιο εφιαλτική την κατάσταση για τα ελληνικά νοικοκυριά.
Υπεύθυνη για αυτό ποιος αλλος....η ίδια η κυβέρνηση που σέρνει το χορό των αυξήσεων με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε ΔΕΚΟ και τις απανωτές στο ΦΠΑ.

Συνυπεύθυνοι οι μεσάζοντες που δρουν ακόμα ανεξέλεγκτα και είναι απο τις "συντεχνίες" που οι "μεταρρυθμιστές" υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μέχρι τώρα κάνει απολύτως τίποτα για να περιορίσουν.
Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά είναι οφθαλμοφανής με τις τράπεζες να έχουν πριμοδοτηθεί τόσο απο το ΠΑΣΟΚ όσο και απο την ΝΔ με περίπου 40 δις ευρώ παρα ταυτα συνεχίζουν την πολιτική μη έκδοσης δανείων.
Σε καιρούς κρίσης οι περισσότερες εξ αυτών έχουν εμφανίσει τεράστια κέρδη εως και 9% και αντι να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία ως οφείλουν την οδηγούν σε ασφυξία.......
Παράλληλα παρά ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί αλλά και ορισμένους νόμους όπως αυτού των πανωτοκίων οι τράπεζες συνεχίζουν να γράφουν και την νομοθετική εξουσία αλλά και τον ελληνικό λαό...την ανάγκη του στα παλιά τους τα παπούτσια.
Και ενω όλοι οι μικροεπιχειρηματίες ζητούν απεγνωσμένα να ανοίξουν οι στρόφιγγες ο Προβόπουλος προβλέπει το εντελώς αντίθετο δηλώνοντας ότι τα δάνεια θα γίνονται όλο και σπανιότερα.
Βέβαια αυτό έπρεπε να το σκεφτούν ποιο πριν όταν χορηγούσαν απο διακοποδάνεια ως και...κερατοδάνεια και φέσωναν τους αφελής αλλά και τους ανεύθυνους.
Παρόλα αυτά όμως οι τράπεζες με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης συνεχίζουν την πολιτική των ληστρικών επιτοκίων δανεισμού ενω τα επιτόκια καταθέσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτα.
Η νόμιμη τοκογλυφία που ασκείται απο μέρους τους έχει γονατίσει όχι μόνο τους δανειολήπτες αλλά και τους μικροκαταθέτες.
Ενδεικτική είναι η προκλητικά τεράστια ψαλίδα ανάμεσα στο επιτόκιο καταθέσεων που είναι 1 ως 2% και των πιστωτικών καρτών που φτάνει το 18-20%.
Καμία κυβέρνηση ως τώρα δεν τόλμησε να βάλει φραγμό σε αυτή την ληστεία κάνοντας το αυτονόητο συνδέοντας το επιτόκιο χορηγήσεων με αυτό καταθέσεων σε λογικά επίπεδα.
Αντί αυτού επιχορηγεί και απο πάνω τις ΙΔΩΤΙΚΕΣ τράπεζες χωρίς κανένα μάλιστα ανταποδοτικό όφελος με λεφτά των φορολογουμένων ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα την μαυραγορίτικη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: