Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παιδεία...το μέλλον μιας γενιάς!!!

Σημερα αγαπητοί φίλοι και φίλες θα γράψω για μια μεγάλη <<πληγή>>της πατρίδας μας,την εκπαίδευση στο χώρο της παιδείας. Θα αναφερθώ σ' ένα γεγονός που συνέβει πριν δυο μήνες, συγκεκριμένα στις 7/12.
 

Της Νίνας Παυλίδου
Όλα τα Μ.Μ.Ε στην Γερμανία ενημέρωναν για τα αποτελέσματα που θα δινοταν απο τη Νέα μελέτη της PISA(Programmed of international student Assessment)
γύρω από τις γνώσεις 15-χρονων μαθητών μέλη της ΟECD(organization for economik co-operation and Derelopment)
Η μελέτη αυτή γίνεται κάθε τρία χρόνια.Οι μαθητές εξετάστηκαν στις θετικές επιστήμες,στην ανάγνωση και στα μαθηματικά. Έγινε αναφορά σε μελέτες προ δεκαετίες όπου οι γερμανοί μαθητές είχαν μια αποκαρδιωτική θέση σε σχέση με άλλες χώρες,παραμένοντας φυσικά πάντα πολύ πιο ψηλά από τα επίπεδα της Ελλάδας.
Θα μου πείτε γιατί τόση φασαρία για έναν διαγωνισμό? Γιατί οι γερμανοί δίνουν την πρέπουσα σημασία, θεωρούν πως η παιδεία στην κοινωνία τους είναι ένα από τα κυριότερα θέματα.
Στην Ελλάδα τι έγινε; ποιος ασχολήθηκε?......Ενας φιλος γερμανος δημοσιογραφος παρατηρησε πως καμια ελληνικη εφημεριδα δεν ειχε γραψει απολυτως τιποτα. Κανεις δεν τολμησε να δημοσιευσει τα αποτελεσματα της Ελληνικης παιδειας.
Η θεση για την γιουροβιζιον εξαλου μας απασχολει περισσοτερο.
Οταν θα δειτε τα αποτελεσματα που δειχνουν πως ειμαστε οι τελευτaiοι και ισα-ισα πιανουμε την βαση,τοτε να καμαρωσουμε για το ποσο αποδοτικη ειναι η ελληνικη παιδεια και αν πιανουν τοπο τα φροντηστηρια και τα ιδιαιτερα των παιδιων μας!!
Στην Ελλαδα το ονειρο καθε γοννιου ειναι να δει το παιδι του στο πανεπιστημιο με καθε τιμημα.Ερχομαι και στο θεμα της εκπεδευσης και σας ρωτω,γιατι να μην υπαρχουν κατευθυνσεις σωστες στα δημοσια σχολεια;
Να μπορουν να κατατασουν τους μαθητες αναλογα με τις δυναμεις τους.Να κατευθυνουν τα παιδια σωστα σε ενα υγιες συστημα με ανταποκριση στο μελλον, χωρις να ειναι καταδικασμενοι φοιτητες η πτυχιουχοι ανεργοι.
Οταν προτωηρθα στο εξωτερικο και ειδα πως λειτουργουν τα σχολεια αισθανθηκα λιγο περιεργα,θεωρουσα μεγαλη αδικια στην ηλικια των δεκα χρονων να κατατασουν ενα παιδισε ενα σχολειο το οποιο μονο τεχνη μπορεις να μαθεις.
Μονο με την βαθμολογια απο τις τεσσερις πρωτες ταξεις του δημοτικου να <<σημαδευεται>>το μελλον.Την δυνατοτητα σπουδων την εχουν οι αριστοι.
Ετσι ομως ολοι κανουν αυτο που τους ταιριαζει και το κυριοτερο ακολουθουν την πραχτικη εξασκηση με αποτελεσμα να βρισκουν δουλεια σαυτο το οποιο εχουν εξασκηθει.
Με λιγα λογια ολοι αποζημιονονται στο τελος,ενα διπλωμα, ενα πτυχιο αλλα και μια θεση εργασιας στο μελλον.

Δεν ειναι αιωνιοι φοιτητες αλλα ουτε και ΑΝΕΡΓΟΙ.
Αναμφιβολα το ελληνικο συστημα παιδειας εχει πολλα ΚΕΝΑ.
Δεν μπορουμε συνεχεια να παλευουμε για μια θεση στο πανεπιστημιο υπαρχουν και αλλα επαγελματα,αρκει να γινονται ολα σωστα.Μονο ετσι θα καλυτερευση η ποιοτητα της ζωης μας και θα εχουμε ενεργα μελη στην κοινωνια.Μονο ετσι θα εχουμε την πατριδα μας σε <<ταξη>>και στο επιπεδο που μας ανηκει.
Μην ξεχνατε! γερες βασεις παιρνουμε απο ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: