Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Νέο χαράτσι για τους ιδιοκτήτες-Οι ημιυπαίθριοι στα τέλη

Αναδρομικά δημοτικά τέλη πενταετίας και πρόσθετο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ζητά η κυβέρνηση από τους πολίτες.

Όσοι πήγαν και εντάχθηκαν στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους μπορούν δίκαια να νιώθουν εξαπατημένοι, αφού με εγκύκλιό του, το υπουργείο Eσωτερικών, τους ζητά να καταβάλλουν αναδρομικές εισφορές προς τους δήμους για τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και ΤΑΠ.
Η εγκύκλιος, που υπογράφεται από τον ίδιο τον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Γιώργο Ντόλιο, έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Γίνεται λόγος για «απάτη και ξεφτίλα», αφού όσοι έσπευσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση, μπορούν εύκολα να θεωρήσουν ότι παγιδεύτηκαν από την κυβέρνηση....

Ήδη το υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, αλλά ως αργά το βράδυ κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει.
Είναι προφανές ότι η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους που βρίσκεται σε εξέλιξη ως το τέλος του μήνα, είναι κυριολεκτικά «στον αέρα». Εννοείται πως τίθεται και μείζον θέμα ηθικής τάξης, αφού η ίδια η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πέρσι το καλοκαίρι ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους πολίτες με πρόσθετα δημοτικά τέλη και τώρα κάνει το ακριβώς αντίθετο.
Υπολογίζεται ότι είναι περισσότερα από 500.000 ακίνητα που εντάχθηκαν στη ρύθμιση και άρα οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται κυριολεκτικά εκτεθειμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: