Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Βασίλειος Κόκκινος, επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου: “Καιρός η Ελλάδα να αλλάξει πολιτική για τους μετανάστες”!

Τα απρόσμενα ανατρεπτικά γεγονότα της Τυνησίας και της Αιγύπτου, αλλά και ο τρόπος πραγματοποιήσεως της προσφάτου καταλήψεως της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από τριακοσίους περίπου λαθρομετανάστες, αφύπνισαν την υπνώττουσα σιωπηρά πλειονότητα των Ελλήνων.

Όχι όμως και την πολιτική ηγεσία τους. Αυτή εξακολουθεί «καθεύδουσα τον νήδυμον».
Ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί γνώριζαν ότι τα σύνορα της Ελλάδος, χερσαία και θαλάσσια, δεν φυλάσσονται επαρκώς, φαλκίδευσαν τον αριθμό των υπηρετούντων στρατεύσιμων, διά της μειώσεως της θητείας τους. Αποδέχτηκαν δε ανεπιφυλάκτως τη συμφωνία του Δουβλίνου 2, κατά την οποία κάθε κράτος υποδοχής λαθρομεταναστών, μη δικαιουμένων παροχής ασύλου, υποχρεούται να δεχθεί αυτούς, αν συλληφθούν σε οιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.....


Συνέπεια τούτου, η Ελλάδα κατά πρώτο λόγο και η Ισπανία κατά δεύτερο, έγιναν καταφύγια των λαθρομεταναστών της υφηλίου. Ουδείς υπεύθυνος γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των διαβιούντων στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην περιφέρεια της πρωτευούσης μεταναστών και λαθρομεταναστών. Και πώς είναι δυνατόν να τους γνωρίζει, όταν το ελληνικό κράτος αγνοεί ακόμη και τους αριθμούς των υπαλλήλων και συνταξιούχων του, αναγκάζεται δε τώρα να τους απογράψει, με ειδικά δελτία απογραφής. Ωστόσο είναι βέβαιο, ότι στην περιοχή της πρωτευούσης έχουν εγκατασταθεί ή διαμένουν τουλάχιστον οκτακόσιες χιλιάδες αλλοδαποί. Εκ τούτων πολλοί είναι άνεργοι και αποζούν διά ποικιλοτρόπου επαιτείας ή διά παρανόμων πράξεων (κλοπών, μικροληστειών κ.ά.).
Κατά συνέπεια, αν πολλοί των λαθρομεταναστών τούτων αποφασίσουν να ενεργήσουν ομαδικώς, όπως οι καταληψίες της Νομικής Σχολής, βοηθούμενοι από τους πάντοτε πρόθυμους προς τούτο αναρχικούς ή κατευθυνόμενους από ξένα κέντρα πολιτικής αποσταθεροποιήσεως αφελείς ή δόλιους συμπατριώτες μας, δεν θα είναι δυνατόν να τους αντιμετωπίσει η αστυνομία ή ο στρατός. Οπότε όμως θα επακολουθήσουν αναρχία και οι καταστροφές. Η πατρίδα μας θα παραλύσει. Και θα καταστεί εύκολη λεία των εχθρών της. Ο κίνδυνος αυτού του ενδεχομένου δεν είναι απίθανος. Όταν μάλιστα ένα μέρος της άκρας αριστεράς και των ΜΜΕ θυσιάζουν το συμφέρον του τόπου τούτου και του λαού του για την ικανοποίηση των πολιτικών επιδιώξεών τους.
Στην περίπτωση αυτή, όχι μόνο η αθέτηση των υποχρεώσεών μας εκ του μνημονίου θα είναι βεβαία, αλλά και οιαδήποτε προσπάθεια οικονομικής αναπτύξεως της χώρας θα ματαιωθεί. Για μια δε ακόμη φορά θα ανοίξουν οι θύρες της επί γης κολάσεως για τον μαρτυρικό λαό μας. Είναι επομένως καιρός κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους. Και να αναλογισθούν, ότι στην ανωτέρω απευκταία περίπτωση δεν θα τους σώσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ούτε αυτοί που τους στηρίζουν. Η εθνική επιβίωση της χώρας και της ελληνικής φυλής προέχει της ικανοποιήσεως των κερδοσκόπων δανειστών μας, όπως και των καλοπροαίρετων εταίρων μας.
Η Ελλάδα οφείλει να αξιώσει την τροποποίηση της ως άνω συμφωνίας, ώστε να δικαιούται να αποκρούσει τους λαθρομετανάστες που εγκαταλείπουν το έδαφός της για να μεταβούν σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Περαιτέρω δε η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει το ταχύτερο τις αιτήσεις παροχής ασύλου, τουλάχιστον των Αφγανών, των Ιρακινών, των Παλαιστινίων και των Αιγυπτίων, ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα εγκαταστάσεώς τους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, διά ανθρωπιστικούς λόγους, έστω και αν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της συμβάσεως της Γενεύης για τους πρόσφυγες.
Έχει λεχθεί, ότι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο άνθρωπος και της Ελλάδος κάποιοι Έλληνες πολιτικοί ή πολιτικολογούντες. Κατά τον ημερήσιο Τύπο, η Ελλάδα έλαβε ποσόν διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αναλάβει την υποχρέωση να δέχεται τους λαθρομετανάστες, που έφυγαν από αυτή και συνελήφθησαν σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Κανένα όμως οικονομικό αντάλλαγμα δεν είναι δυνατό να μας αποτρέψει από το να προστατεύουμε την πατρίδα μας εκ των κινδύνων της αθρόας και ανέλεγκτου συγκεντρώσεως σε αυτή λαθρομεταναστών και μάλιστα Μουσουλμάνων!
Ούτε είναι νοητό να απαιτούν ορισμένοι συμπατριώτες μας από την ελληνική πολιτεία να παρέχει στους μετανάστες περίθαλψη και διατροφή που αδυνατεί να παράσχει στους δεινοπαθούντες Έλληνες. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται φιλανθρώπως, συντηρών εξ ιδίων όλους τους κατατρεγμένους της γης. Αλλά ουδείς δικαιούται να απαιτεί από το κράτος να αναλάβει τη διατροφή και περίθαλψη όλων αυτών που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: