Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την "Κάρτα του Πολίτη"

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προφανώς ενόψει των κινητοποιήσεων πιστών που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή. 

"Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη" και συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιστού λαού, έχοντας δηλώσει ήδη τις σχετικές επιφυλάξεις του" σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό ανακοινωθέν.

"Αναμένει δε - συνεχίζει η ανακοίνωση αναφερόμενη στον Αρχιεπίσκοπο - τη διαμόρφωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του όλου νομοθετικού πλαισίου για την τελική τοποθέτησή του, διαβεβαιώνοντας ότι προέχει ο απόλυτος σεβασμός στο ανεπανάληπτο και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.....

Αυτή άλλωστε είναι και η ξεκάθαρη στάση σύσσωμης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, με απόφασή της, έχει αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη των σχετικών ζητημάτων που ανακύπτουν με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων της Θεολογίας, της Νομικής και της Πληροφορικής".

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: