Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αντίσταση στα διόδια ! ......

Τα μέτρα τρομοκράτησης των πολιτών δεν περνάνε!

 Είναι χαρακτηριστικό ότι, καθημερινά, περίπου πέντε στους δέκα οδηγούς, φθάνοντας στους σταθμούς διοδίων, κατεβαίνουν από τα οχήματά τους, σηκώνουν τις μπάρες και περνούν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο.
Η ανυπακοή έρχεται ως άμεση συνέπεια των νέων αυξήσεων στις τιμές των διοδίων, εξαιτίας της αναπροσαρμογής του Φ.Π.Α., που καθιστούν πλέον απαγορευτικές τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.
Παράλληλα, οι οργανώσεις των πολιτών που αντιτίθενται στην καταβολή του διοδίου αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς έχουν προαναγγείλει για την Κυριακή 9 Ιανουαρίου τον μαζικό αποκλεισμό όλων των σταθμών από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Καλαμάτα.
Επιστρατεύουν φωτογραφικές μηχανές.......
Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες, στις οποίες έχει παραχωρηθεί ο αυτοκινητόδρομος, περνούν στην αντεπίθεση, καθώς η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το πράσινο φως για τη φωτογράφιση όλων εκείνων των οδηγών που με τα οχήματά τους αψηφούν τους σταθμούς των διοδίων.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος λειτουργίας της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», Γιάννης Νασούλης, δήλωσε ότι «στο εξής ο χρήστης θα φωτογραφίζεται και η αρμόδια αρχή του Δημοσίου θα αποστέλλει στην εταιρεία τα στοιχεία του -μετά και την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.  Τότε η εταιρεία θα ενημερώνει τον οδηγό πως έχει 15 ημέρες να πληρώσει το αντίτιμο του διοδίου, αλλιώς μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, θα εκδίδεται διαταγή πληρωμής για το αντίτιμο του διοδίου και το 20πλάσιό του ως πρόστιμο».

πηγη  zougla.gr


Τό STOPCARTEL εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τό STOPCARTEL εδώ και 15 μήνες στηρίζει το κίνημα των Διοδίων και μέλη του έχουν συμπαραταχθεί μετέχοντας ενεργά στις Επιτροπές Εργαζομένων,Ανέργων και Νεολαιας του ευρύτερου κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ όπως ενεργοποιείται στις epitropesdiodiastop.
Η πολιτική απόφαση για συμετοχή των μελών του STOPCARTEL στο κίνημα αυτό,είχε στηριχθεί στο γεγονός ότι ότι οι Επιτροπές που εχουν σχηματίσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό που επιδιώκει ολοκληρωτική κατάργηση των Διοδίων σε όλη την Ελλάδα,έχει διακυρηχθεί ότι λειτουργούν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων,δεν είναι κομματικά η προσωπικά καπελωμένες και δεν έχουν ηγέτες, προέδρους,γραμματείς κλπ.
Οι διακυρηγμένες αυτές αρχές οι οποίες ακριβώς έφεραν χιλιάδες πολίτες στο κίνημα κατά των Διοδίων , σπάζοντας την καχυποψία που τους κρατούσε μακριά από συλλογικές δράσεις, αποτελούν θεμελιώδη κοινωνική παρακαταθήκη και πολιτική κατάκτηση που θα διαφυλαχθεί με κάθε θυσία.
Το κίνημα κατά των Διοδίων,αιχμή του δόρατος που λέει ΟΧΙ στους οικονομικούς μας εξουσιαστές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους που βυθίζουν καθημερινά τις ζωές μας στην δυστυχία και την απόγνωση, καθημερινά γιγαντώνεται και ήδη αποτελεί  τον χειρότερο εφιάλτη των κυβερνώντων.

Τα μέτρα τρομοκράτησης των πολιτών δεν περνάνε!

www.stopcartel.info

Δεν υπάρχουν σχόλια: