Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Kύπρος: Aντιδρούν, οι τουρκοκύπριοι πολιτικοί, στο διορισμό του νέου «πρέσβη» της Τουρκίας – Toν Ντ. Έρογλου θεωρεί υπεύθυνο για την κρίση η Τουρκία

Επικρίσεις για τον διορισμό του Χαλίλ Ιμπραχήμ Ακτζά, ως νέου «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, διατυπώνουν Τουρκοκύπριοι πολιτικοί.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Φερντί Σαμπίτ Σόγιερ, εκφράζει την άποψη ότι ο τρόπος με τον οποίο αντικαταστάθηκε ο Καγιά Τουρκμέν, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία, αλλά απεναντίας τους βλάπτει.
Ο γγ του Κόμματος «Ενωμένη Κύπρος», Ιζέτ Ιζτζάν, δήλωσε ότι ο διορισμός δεν ήταν «πρέσβη», αλλά «νομάρχη». Απευθυνόμενος στον Ντερβίς Ερογλου, ο κ. Ιζτζάν τον καλεί να μη δεχτεί τα «διαπιστευτήρια» του κ. Ακτζά. .... Υπογραφές κατά του νέου «πρέσβη» συγκεντρώνει το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.
Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσακιτζή, δήλωσε ότι ο διορισμός Ακτζά ισοδυναμεί με διορισμό «νομάρχη», ενώ η συντεχνιακή πλατφόρμα χαρακτήρισε τον Χαλίλ Ιμπραχήμ Ακτζά «ανεπιθύμητο πρόσωπο».
Εν τω μεταξύ, ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτζά, ο διορισμός του οποίου προκαλεί έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους, επέρριψε ευθύνες στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, υποστηρίζοντας ότι πήρε λανθασμένες αποφάσεις κι έφερε την οικονομία σε κακή κατάσταση.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ακτζά είπε ότι η Τουρκία όφειλε να λάβει μέτρα και πρόσθεσε ότι το αντίτιμο από τις λανθασμένες αποφάσεις δεν πρέπει να το πληρώσουν οι Τούρκοι πολίτες, αλλά οι Τουρκοκύπριοι.

Ο Ντερβίς Έρογλου συζήτησε με αρχηγούς τουρκοκυπριακών κομμάτων την κατάσταση, που δημιουργήθηκε στα κατεχόμενα, αλλά μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: