Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

"Ελληνοκυπριακό" δάκτυλο,βλέπει ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα!

Οι διαδηλώσεις και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί κατά της Τουρκίας στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου ίσως είναι «Eλληνοκυπριακός δάκτυλος» υποστηρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε όσους άνοιξαν πανό εναντίον της Τουρκίας ,τονίζοντας πως « δεν μπορούμε να έχουμε ανοχή σε αυτές τις προσβολές».
Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι « αυτή η συμπεριφορά δεν έχει σχέση με τον λαό της Βόρειας Κύπρου. Αυτοί που προκάλεσαν το επεισόδιο είναι μια ομάδα που έχει σχέσεις με τον Νότο , είναι μια ομάδα που προσπαθεί να δυναμιτίσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες». ....
Δυο ημέρες νωρίτερα ο Ερντογάν είχε επιτεθεί έντονα στους διαδηλωτές στα Κατεχόμενα και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Να διαδηλώνουν αυτοί που τρέφονται από μας δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς τους στηρίζουμε. Δεν πρέπει να υπάρχει και το αντίκρισμα; Διαδηλώνουν χωρίς να ντρέπονται!».

MEΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πάντως στο «ψευδοκράτος» οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού είναι απρόσμενα μεγάλες.

Η εφημερίδα “Kıbrıslı” με πρωτοσέλιδο της «εσύ ποιος είσαι”; απευθύνεται στον Ερντογάν και τον κατηγορεί για τις δηλώσεις που έκανε. Ο αρθρογράφος της εφημερίδα Ντογάν Χαρμάν παρομοιάζει τον τούρκο πρωθυπουργό ως «αποκοιοκράτη» και γράφει χαρακτηριστικά « ας καταργήσουμε το κράτος, ας στείλουν έναν νομάρχη εδώ και ας γίνουμε μια μοντέρνα αποικία»

Η εφημερίδα Afrika έχει τίτλο « Ρωτάς ποιοι είμαστε. Εσύ ποιος είσαι” και ο διευθυντής της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ, απευθυνόμενος στον Ερντογάν σχολιάζει « αυτά τα εδάφη είναι δικά μου. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν είναι δικοί σου»

Στην εφημερίδα Taraf που εκδίδεται στην Τουρκία, ο Αχμέτ Αλτάν εκφράζει τον προβληματισμό του για τις διαδηλώσεις των τουρκοκυπρίων εναντίον της Τουρκίας. « Αν σκεφτούμε πιο καλά, τι θέλουν οι άνθρωποι που ο πρωθυπουργός τους λέει «σας δίνουμε χρήματα, μη μιλάτε» τότε πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολο να βρεθούν οι τρόποι που θα επιλύσουν το πρόβλημα.

Τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα σχεδιάζουν διαδηλώσεις και σήμερα , όπου αναμένεται να ακουστούν συνθήματα και πάλι κατά της Τουρκίας. Η εφημερίδα Akşam χρησιμοποιεί ως τίτλο « νέες διαδηλώσεις από τον Βρούτο».

Η τελευταία μεγάλη διαδήλωση στη Βόρεια Κύπρο πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου όπου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας την κατάργηση των οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση του «ψευδοκράτους,» που προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Ανάμεσα στα μέτρα που ελήφθησαν, είναι η κατάργηση του 13ου μισθού, η αύξηση του ποσοστού του φόρου εισοδήματος αλλά και η αύξηση των έμμεσων φόρων.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: