Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-De-Gaulle επιστρέφει στο Αιγαίο για ασκήσεις των αεροσκαφών Rafale με αεροσκάφη της ελληνικής ΠΑ.

Το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας Charles-De-Gaulle στο Αιγαίο για ασκήσεις των αεροσκαφών του Rafale με αεροσκάφη της ελληνικής ΠΑ.

Επιστρέφοντας στη Γαλλία μετά από δύο μήνες στον Ινδικό Ωκεανό, το αεροπλανόφορο « Charles-De-Gaulle » και η αεροναυτική του ομάδα αναπτύσσουν νέες κοινές ασκήσεις με τους έλληνες ομολόγους τους, με σκοπό τη βελτίωση της κοινής επιχειρησιακής τους ικανότητας. Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο Αιγαίο Πέλαγος και περιλαμβάνουν το αεροπλανοφόρο, φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, την απονήωση μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale από το αεροπλανοφόρο και τα ελληνικά μαχητικά τύπου Mirage 2000 και F16 .....

Οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και αποτελούν μία από τις όψεις της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο έρχεται όλο και συχνότερα στο Αιγαίο. Και όσο τα θέματα αγοράς φρεγατών Fremm αλλά και αεροσκαφών Rafale μένουν ανοιχτά, θα το βλέπουμε διαρκώς στα μέρη μας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: