Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ποια οικονομική κρίση ρε λαμόγια;

Ο σοφός λαός λέει "τώρα που βρήκαμε παππά, να θάψουμε πέντε-έξι" και τα διάφορα λαμόγια του επιχειρηματικού κόσμου σπεύδουν να το κάνουν πράξη!

Με άλλοθι την οικονομική κρίση, εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, απολύουν, καταπατούν δικαιώματα, κάνουν περικοπές, με έναν και μόνο στόχο: να μην χάσει ο ιδιοκτήτης τους ούτε μισό ευρώ από την προσωπική του περιουσία!
Για να μην παρεξηγηθώ: Είναι εξόφθαλμο ότι η οικονομική κρίση έχει "λυγίσει" τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εμπόρους, τις οικογενειακές βιοτεχνίες και κατ' επέκταση τους μισθωτούς των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων! Είναι επίσης σαφές, ότι έχει "αγγίξει" τους μεγαλοεπιχειρηματίες που βλέπουν ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ να μειώνονται μέρα με τη μέρα......

Είναι όμως εξωφρενικό να μπαίνουν όλοι σε ένα τσουβάλι και με την καραμέλα "της οικονομικής κρίσης" να ζητούν να αρπάξουν από τους εργαζόμενους κεκτημένα δεκαετιών! Είναι άλλο πράγμα "είχα μία επιχείρηση και δεν τα κατάφερα να επιβιώσω στην λαίλαπα που ξέσπασε", άλλο "είμαι μεγαλοκαρχαρίας, λαμόγιο, φοροφυγάς, και βρίσκω ευκαιρία να ξεφορτωθώ εργαζόμενους, να τους φάω τα δεδουλευμένα τους, να τους πάρω σκλάβους για ένα κομμάτι ψωμί!".
Επιχειρήσεις που μέχρι χθες εμφάνιζαν κέρδη και λάμβαναν τεράστια αναπτυξιακά δάνεια από τράπεζες και επιδοτήσεις από κρατικά κονδύλια ως "υγιείς", μεταλλάχτηκαν μέσα σε ένα 24ωρο σε "προβληματικές" που βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης! Και τα λαμόγια, οι ιδιοκτήτες τους, βγήκαν παγανιά και με τις ευλογίες της κυβέρνησης -που φοβάται και δεν τολμά να ξεχωρίσει την ήρα από το στάχυ- πίνουν το αίμα των εργαζομένων!
Δεν είναι δύσκολο να βρεις ποιός επιχειρηματίας "πνίγηκε" πραγματικά από την κρίση και ποιός έχει μεταβιβάσει σε γυναίκες, παιδιά και off shore την περιουσία του, έχει μεταφέρει στο εξωτερικό τις καταθέσεις του, έχει παράλληλα 10 εταιρείες που λειτουργούν με διάφορα ονόματα και δηλώνει "αδυναμία πληρωμών και ανάγκη να γίνουν περικοπές και απολύσεις!".
Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική ανδρεία και τόλμη! Αλλά βλέπεις η κυβέρνηση εξαντλεί την αποφασιστικότητά της όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων που χάνουν λεφτά από τα διόδια! Τότε, ως δια μαγείας βρίσκει εν μία νυκτί τρόπους να αντιμετωπίσει "το πρόβλημα"! Και έτσι οι κλέφτες συνεχίζουν ανενόχλητοι να οδηγούν ανθρώπους στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Μόνο που ξεχνούν όλοι τους -πολιτικοί και λαμογιοεπιχειρηματίες- ότι κανένα ζώο δεν είναι πιο άγριο από τον άνθρωπο που του έχουν αρπάξει τα πάντα...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: