Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Υπουργικοί καφέδες "στην υγειά" του κρατικού προϋπολογισμού

Δεκαοχτώ διαφορετικές διατάξεις και προεδρικά διατάγματα χρειάστηκαν για την πληρωμή προσωπικών εξόδων της υφυπουργού Εξωτερικών, Θ. Τζάκρη, από το τμήμα προμηθειών του υπουργείου. Υπερβολική τυπικότητα και διαφάνεια ή προκλητική συμπεριφορά εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και μάλιστα εν καιρώ οικονομικής κρίσης;

Σύμφωνα με το “Εθνος της Κυριακής” (06/02), η κα Τζάκρη χρησιμοποίησε το τμήμα VIP του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”, ενώ χρέωσε το τμήμα προμηθειών, με το “ιλιγγιώδες” ποσό των 29,30 ευρώ για έξοδά της, στις 26 Νοεμβρίου του 2010.....
Πρόκειται για την απόφαση Φ.312-4-4525, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου. Το έγγραφο αναφέρεται στην έγκριση της συγκεκριμένης προμήθειας και τηρεί όλους τους γραφειοκρατικούς κανόνες, προκειμένου να πληρωθεί το ποσό στην Olympic Catering.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το έγγραφο αναφέρεται στην “έγκριση γενόμενης δαπάνης εξόδων χρησιμοποίησης της αίθουσας VIP του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, από την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης”.

Μετά την απαρίθμηση των διατάξεων, αναφέρεται: “Εγκρίνουμε τη γενόμενη δαπάνη των 29,30 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, του τιμολογίου της Olympic Catering, για κάλυψη εξόδων χρησιμοποίησης της VIP αίθουσας του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, στις 26/11/2010 από την υφυπουργό Εσωτερικών, Θ. Τζάκρη.

Το έγγραφο, που συντάχθηκε από το τμήμα προμηθειών της αρμόδιας διοικητικής υποστήριξης του υπουργείου, καταλήγει, ότι η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου του τμήματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: