Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Όλα τάχει η μαριορή, ο φερετζές της λείπει !

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ : ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ
Η πρόξενος της Αδριανούπολης Παρασκευή Τζεβελέκη μετείχε στα εγκαίνια της ¨Εβδομάδας ελληνοτουρκικής φιλίας ¨ που έγιναν από τον Σύλλογο Ελληνοτουρκικής Φιλίας, στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο του πανεπιστημίου του Κίρκλαρελί.

 Η Τζεβελέκη στην ομιλία που έκανε ανέφερε πως κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει παρόμοιες εκδηλώσεις και για να διασφαλίσει την προσέγγιση των δύο χωρών. Η Τζεβελέκη ανέφερε πως « Για όσους από το Κίρκλαρελί επιθυμούνε να πάνε στην Ελλάδα η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την αναγκαία για το θέμα της βίζας βοήθεια».
Η Τζεβελέκη συνέχισε λέγοντας : ¨ Έχω αναλάβει πρωτεύοντα ρόλο στις δραστηριότητες .....
στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της οικονομία, χάριν της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν κάποιες εντάσεις, αλλά θέλω να πιστεύω πως τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα επαναληφθούνε. Αναμφίβολα είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε την ιστορία μας, όμως πρέπει να σκεφτόμαστε τα παιδιά μας και το μέλλον τους. Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για το μέλλον αυτής της περιοχής. Πιστεύω πως το κοινό μας μέλλον θα είναι μέσα στην ειρήνη. Για όσους από το Κίρκλαρελί επιθυμούνε να πάνε στην Ελλάδα η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την αναγκαία για το θέμα της βίζας βοήθεια¨.
Ο δήμαρχος Κίρκλαρελί Τζαβίτ Τσαλαγιάν, είπε πως εργάστηκε για την ανάπτυξη των φιλικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Κίρκλαρελί Δρ. Μουσταφά Αϊκάτς αναφέροντας πως Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να συνεργαστούνε είπε πως « Πρέπει να χτίσουμε ένα μέλλον στηριζόμενο στην ειρήνη και την αδερφοσύνη προβάλλοντας τα κοινά στοιχεία, και επωφελούμενοι από τα θετικά παραδείγματα του παρελθόντος» .
Η Εσρά Αϊγκούν, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας, ευχαρίστησε όσους στήριξαν την ¨Εβδομάδα Ελληνοτουρκικής Φιλίας¨. Μετά τις ομιλίες παρουσιάστηκε ντοκιμαντέρ με τίτλο ¨Ιστορία του Ελληνοτουρκικού Διαλόγου¨, και οργανώθηκε πάνελ με τίτλο ¨Ιστορία των σχέσεων Τουρκίας Ελλάδας¨.
ΧΑΙΝΤΑΡ ΟΝΕΡ : ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ
Ο νομάρχης του Κίρκλαρελί Αλή Χαιντάρ Ονέρ είπε : ¨Οι Τούρκοι και οι Έλληνες μπόρεσαν και ξεπεράστηκαν τις λάθος συμπεριφορές και τους καβγάδες του παρελθόντος
…………………….
Στην κρίση των Καρντάκ, αφέθηκαν στην άκρη τα πολλά κοινά συμφέροντα, και σχεδόν οδηγήθηκαν σε διαδικασία καβγά. Διότι τότε επικεφαλής ήταν γεράκια και σατανάδες. Κυριάρχησαν όμως τα αισθήματα των αγγέλων, και οι δύο γειτονικές χώρες απέφυγαν τον πόλεμο¨.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: