Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα χρεών Ελλάδας- Βουλγαρίας θέτει η Ρωσία για τον "Μπουργκάς- Αλέξανδρούπολη"

Λίγη ώρα μετά από δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti, ότι η Ρωσία εγκαταλείπει το σχέδιο...

Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, εκπρόσωπος της εταιρείας Transneft δήλωσε στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ότι η Μόσχα δεν αποχωρεί από το σχεδιασμό, αλλά θα «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα γι’ αυτόν.
«Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο Ίγκορ Ντεμίν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά....


Σύμφωνα με τη ρωσική «Transneft» το συσσωρευμένο χρέος της εταιρείας σε τρέχοντα έξοδα είναι 7,3 εκατομμύρια ευρώ και της Ελλάδας ανέρχεται σε 1,269 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ντεμίν διέψευσε και σε άλλα ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύματα περί οριστικής αποχώρησης της Ρωσίας από το σχέδιο του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, επιμένοντας ότι αύριο στη Ρώμη από ρωσικής πλευράς θα τεθεί στη συνεδρίαση των μετόχων του έργου, σχέδιο μείωσης στο ελάχιστο του προσωπικού της εταιρείας και των αμοιβών των στελεχών της, καθώς και μείωσης όλων των διαχειριστικών-λειτουργικών εξόδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: