Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κάποιοι να πλύνουν το στόμα τους πριν μιλήσουν για τον Κολοκοτρώνη !

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγγραφέας σχολίασε στην προσωπική του σελίδα τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ένα blog και μια εφημερίδα. Αρκετοί «φίλοι» του Π. Τατσόπουλου σχολίασαν με τη σειρά τους την άποψη τους για την τοποθέτηση του συγγραφέα.

Διαβάστε πως εξελίχθηκε ο διάλογος:

Ν.Α: «Σκέψου τι έχεις να ακούσεις όταν δουν και το δεύτερο επεισόδιο. Αποπληξία θα πάθουν όταν αποκαλύψετε ότι ο γκόμενος του Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος...».

Μια άλλη φίλη του κ. Τατσόπουλου συμφώνησε με τον Ν.Α γράφοντας χαρακτηριστικά: .....
Μ.Τ: «Πλάκα πλάκα έχει δίκιο ο Ν.Α. Πρόσεξε τι θα πείτε. Όλες οι ηρωίδες του Αγώνα, ακόμα και οι παντρεμένες με παιδιά ήταν παρθένες, όλοι οι άντρες αγωνιστές ήταν αντρούκλες, όλοι οι Τούρκοι μουστακαλήδες αδερφές ξεφωνημένες και τα γνωστά».

Χαρακτηριστική είναι ο σχολιασμός του κ. Τατσόπουλου όπου αναφέρει την επίμαχη φράση.

Petros Tatsopoulos:
«Μα από κει αρχίζει το ξεσοβάντισμα της μνήμης, βρε Α.Κ. Εάν πείσουμε τους Ιταλούς ότι ο Τζιανκάρλο λεγόταν Τζιαφράνκο, θα πείσουμε και τους Ελληνες ότι ο Κολοκοτρώνης είχε γκόμενο. Αν και δεν είναι αλήθεια, Αραπάκη. Δεν ήταν γκόμενος. Είχαν αρραβωνιαστεί».

Την αντίθετη άποψη εξέφρασε μια άλλη φίλη του συγγραφέα, η Μ.Η,  που έγραψε «Πες μας εσύ που ξέρεις, σε ποιό έθνος Ελλήνων αναφερόταν ο Θουκυδίδης, σε ποιούς προγόνους αναφερόταν ο Κολοκοτρώνης στους λόγους του, δεδομένου κατά εσένα και τον "αξιολογότατο" καθηγητή Βερεμή "δεν είχαν τότε εθ......νική συνείδηση" ,ποιοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν επαναστάσεις πριν το '21 και γιατί τις έκαναν αφού 1ον,περνάγανε καλά, ήταν όλοι αδέλφια, γείτονες και φιλαράκια και 2ον γιατί οι επαναστάσεις πνιγήκανε στο αίμα, από τα "αδέλφια";;;

Πες μας, πως γίνεται, 2 ξένα πανεπιστήμια (του Stanford και της Pavia),μαζί με 5 ανεξάρτητα εργαστήρια γενετικής, να λένε ότι το Ελληνικό DNA είναι "καθαρό" κατά 99,5% και δεν έχει αλλοιωθεί ούτε από τα 400 χρόνια σκλαβιάς (πράγμα που σημαίνει, ότι και Εθνική συνείδηση υπήρχε και οι Έλληνες κρατούσαν "καθαρούς" τους γάμους τους ,σε αντίθεση με αυτά που μας σέρβιρες εσύ και ο Βερεμής, περί συνηθισμένου φαινομένου μεικτών γάμων Ελλήνων και τούρκων, μετά από (κατά εσάς πάντα) ειρηνικό...εξισλαμισμό!!!) Καμία απάντηση εδώ;;;
».

Πιο κάτω ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου, Α.Χ έγραψε «γιατί δεν αναφέρατε στο ντοκιμαντέρ τις επαναστάσεις πριν τα ορλωφικα..? στο σχολείο τουλάχιστον τα μαθαίναμε.. επίσης δεν αναφέρθηκε η μετανάστευση ελλήνων λογιών και μη προς τη Δύση, όπου βοήθησαν στον πολιτισμό κλπ.. Προσεξτε,,σαν πιστευω για ρεαλιστη και αντικειμενικό ανθρωπο, οχι υπερθνικιστη αλλα ούτε αντεθνιστη και ανθελληνα. ελπιζω να δειξετε και ωμες αληθειες γιατι μονο πανω σε αυτες μπορουμε να εχουμε καλες σχεσεις με την Τουρκια,,οχι στηριζομενοι σε ψεμα αποκρυψη και προπαγανδα».

Από την πλευρά του, ο Π. Τατσόπουλος είπε πως στη σειρά που προβάλλεται οι τηλεθεατές θα… χορτάσουν ωμότητα.

Petros Tatsopoulos «Mην ανησυχείς, Α. Χ. Σε αυτή τη σειρά θα χορτάσεις ωμότητα. Μια σειρά που ονομάζεται "1821", την ξεκινάμε από τα Ορλωφικά, πενήντα χρόνια νωρίτερα -και μας βάζεις και χέρι. Προφανώς θα ήθελες να την ξεκινάμε από τα Ομηρικά Επη».

Και πιο κάτω προσθέτει: Petros Tatsopoulos «Μάλιστα, Α.Χ. Το ξέρω, είναι απίστευτο, αλλά έσφαζαν και οι Τούρκοι».

Ακολούθησαν και άλλα σχόλια με αντίθετες απόψεις όπως:

Χ.Β «Μη πιάσεις στο στόμα σου την Εκκλησία! Αυτό να προσέξεις μόνον .Θα σε αφορίσουν, θα έχεις να αντιμετωπίσεις το σκαιό ύφος τους, άσε που βρίζουν και άσχημα οι άνθρωποι της Εκκλησίας. Θα παρακαλέσουν τον Θεό τους στην κόλαση να σε στείλει! Έσω προσεκτικός!»

N. Κ «Η σειρά 1821 επέφερε σοκ στις μάζες, που αναπάντεχα ανακάλυψαν αυτά που χρόνια τώρα έγραφαν τα βιβλία και οι ιστορικές μελέτες. Σοκ στην κοινότητα! Υπάρχουν βιβλία, υπάρχουν ιστορικοί μετέδιδαν ο ένας στον άλλο. Άντε βρε! Μόνο τηλεόραση υπάρχει, απαντούσε ο άλλος. Και είχε δίκιο, πως να το κάνουμε; Και αυτοί στο big brother γιατί δεν πετούσαν κάποια σπόντα για την επανάσταση ε;»

Β. Δ «?1821 = Γέννηση ενός Έθνους ;;;;;;;
τόσες χιλιάδες χρόνια δεν υπήρχε Ελληνικό έθνος ;;;;

Ντροπή σου! και ντροπή όλων εκείνων που συντέλεσαν σ' αυτό το σκουπίδι-ταινία.....

Αν αύριο μεθαύριο σας επιτεθούν εθνικιστές ή πατριώτες ή όποια άλλη αυτόνομη ομάδα, νομίζω την αιτία την δημιουργήσατε εσείς..... δεν νομίζω να σας λυπηθώ κιόλας
».

Δ. Γ.Τ « Κάποιοι να πλύνουν το στόμα τους πριν μιλήσουν για τον Κολοκοτρώνη».

cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: