Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

«Ετοιμάζουν εδώ και μήνες εκποίηση 598 νησιών»

Όταν στις αρχές του 2010 οι Γερμανοί άρχισαν να γράφουν περί πώλησης Ελληνικών νησιών, οι εγχώριοι χειριστές της διαχείρισης και κατασκευαστές της χειραγώγησης προσπάθησαν (και πέτυχαν) να τους αντιμετωπίσει η ελληνική κοινή γνώμη με ανεύθυνη φαιδρότητα.

Όταν λίγους μήνες αργότερα ο Βρετανικός Τύπος επεσήμανε ότι επίκειται πώληση ελληνικών νησιών, η κυβέρνηση έτρεχε ασθμαίνοντας να τους διαψεύσει.
Όμως…. την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διέψευδε τα δημοσιεύματα , στην πραγματικότητα προετοιμαζόταν για την …. εκποίηση ελληνικών νησιών!
Μια ματιά στο τεύχος του Νοεμβρίου 2010 του ΙΣΤΑΜΕ αποκαλύπτει ότι ο μηχανισμός του Ινστιτούτου ερευνών δημόσιας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ λειτουργούσε προς αυτή την κατεύθυνση.....

Σε σχετική μελέτη αναφέρει: «H Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί …» .
Μάλιστα! Είναι σαφές ότι οι μελέτες προετοίμαζαν την ….αξιοποίηση των 598 νησιών που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο από τον περασμένο χρόνο.
Πως αντιλαμβάνονται όμως στο ΠΑΣΟΚ την έννοια «Αξιοποίηση» ;
Αυτό περιγράφεται με χαρακτηριστικό τρόπο στην ίδια μελέτη όπου αναφέρει στο κεφάλαιο «Μέθοδοι αξιοποίησης»: «Σε περιπτώσεις που είναι ανέφικτη η αξιοποίηση Δημοσιών ακινήτων με συμβατικές μορφές (π.χ. εκποίηση ) ή υπάρχει περιορισμένο ενδιαφέρον….» !
Προσέξτε ! Αξιοποίηση = Εκποίηση.
Αυτές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ . Εκποίηση των νησιών!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: