Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Βουλγαρία:Τον Απρίλιο θα κριθεί η τύχη του South Stream.

Την εκτίμηση ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα κυμανθεί από 2% έως 3,6% το 2011, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ.

   

Στη διάρκεια εμφάνισής του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης (ΒΝΤ), ο κ. Τράικοφ σημείωσε, επίσης, ότι αναμένει περαιτέρω αύξηση των ξένων επενδύσεων, από το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το 2010.

  
Όπως είπε, "το ποσό των επενδύσεων είναι λιγότερο σημαντικό σε σχέση με τον προορισμό τους. Πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, οι επενδύσεις κατευθύνονταν στον τομέα των κατασκευών, ενώ, τώρα, ο βασικός προορισμός τους είναι ο τομέας παραγωγής".

   .... Αναφερόμενος στα μεγάλα ενεργειακά έργα της Βουλγαρίας, ο κ. Τράικοφ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ένα στόχο, να αυξήσει τις επιλογές της, ως προς τους προμηθευτές ενεργειακών υλών και να προχωρήσει στη διαφοροποίησή τους, προκειμένου σ’ αυτή την κατηγορία να μην περιλαμβάνεται μόνο η Ρωσία.

   

Σύμφωνα με τον ίδιο, η "μοίρα" του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream” θα οριστικοποιηθεί τον Απρίλιο του 2011 και το μέλλον του έργου του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε" θα γίνει ξεκάθαρο, έπειτα από την ολοκλήρωση της αναθεώρησης της μελέτης για τις οικονομικές παραμέτρους του έργου.

   

Ο κ. Τράικοφ χαρακτήρισε "σκληρές" τις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά για το έργο του "Μπέλενε" και διαβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και δεν πρόκειται να κάνει συμβιβασμούς.

   

Η τιμή των 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που τέθηκε από τη ρωσική πλευρά (για το έργο) "δεν θα περάσει" είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι στόχος της βουλγαρικής πλευράς είναι να κατεβάσει τον "πήχη" στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

  

Για τον τομέα του τουρισμού, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί δράσεις διαφήμισης του τουρισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία πρέπει να στραφεί στην προσέλκυση περισσότερο οικονομικά εύρωστων επισκεπτών.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: