Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων που παραμένουν στους δρόμους στήνοντας μπλόκα σε κομβικά σημεία της Αττικής, παρατάσσοντας τα οχήματα τους στις εθνικές οδούς και κάνοντας την παρουσία τους πολυπληθέστερη. Αίτημα τους να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο.

Από την άλλη όμως, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών ψηφίστηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενώ ο υπουργός Μεταφορών, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Τρίτη.....

Εν τω μεταξύ, νέα ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο μπλόκο των ιδιοκτητών φορτηγών στο Σχιστό, όταν κάποιοι οδηγοί  βγήκαν από τη δεξιά λωρίδα και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να κινηθούν προς την Αθήνα. Μόλις είδαν αυτήν την κίνηση,  άμεση υπήρξε η επέμβαση των ΜΑΤ. Η Εθνική Οδός έκλεισε για 40 λεπτά και στα δύο ρεύματα. Τώρα έχει ανοίξει, ωστόσο έχει δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα που θα περάσει ώρα για να εκτονωθεί.
Νωρίτερα, σε αποκλεισμό της Αθηνών – Κορίνθου είχαν προχωρήσει και στις 7.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης , που εξακολουθούν να διαφωνούν με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών για την απελευθέρωση των μεταφορών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί από τότε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στο ρεύμα προς Κόρινθο.
Σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως είπαν, οι ιδιοκτήτες άνοιξαν τον δρόμο μισή ώρα αργότερα. Όταν όμως λέμε «άνοιξαν», εννοούμε ότι άφησαν παρατεταγμένα τα οχήματά τους στις δύο δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας και άφησαν ελεύθερη μόνο μία, ώστε τα εκατοντάδες αυτοκίνητα να περνούν από εκεί ένα – ένα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ολόκληρη η Εθνική Οδός μετατράπηκε  σε ένα απέραντο πάρκινγκ με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα μέχρι και το Δαφνί. Με βήμα σημειωτόν κινούνταν ωστόσο οι οδηγοί ΙΧ και στον άλλο εθνικό οδικό άξονα, την Αθηνών – Λαμίας, όπου επίσης βρίσκονται στην άκρη του δρόμου παρατεταγμένα φορτηγά.
Το ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί από τους ιδιοκτήτες φορτηγών έσπευσαν από μόνοι τους να αφαιρέσουν τις πινακίδες από τα οχήματά τους, προκειμένου να μην μπορεί να τις πάρει οι αστυνομία και να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κόντρα κυβέρνησης – φορτηγατζήδων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και έχει φτάσει στα άκρα.
Την ίδια ώρα, πάντως, στο άλλο μέτωπο, αυτό των βενζινοπωλών, βρέθηκε η χρυσή τομή και από τα μεσάνυχτα καταργήθηκε το πλαφόν που είχε επιβληθεί στις τιμές πώλησης των καυσίμων. Ωστόσο οι πρατηριούχοι δεσμεύθηκαν άτυπα ότι θα διατηρήσουν το πλαφόν στο μέσο όρο τιμών πώλησης της βενζίνης... -madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: