Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργιακό μπαράζ και συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος

Κινητοποιήσεις σήμερα από πολλούς κλάδους εργαζομένων, με αφορμή την Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης ενάντια στα μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. 
 
Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και οι λιμενεργάτες.
Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώθηκε στις 10 το πρωί οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έχουν προγραμματίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς...
Οι νοσοκομειακοί γιατροί


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι «από κοινού με τους εργαζόμενους απαιτούν δωρεάν, δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας στη χώρα και προασπίζουν τα δημόσια αγαθά που δέχονται ανηλεή επίθεση από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις».

Η Ομοσπονδία καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από Ομοσπονδίες και συνδικάτα στην πλατεία Κοτζιά στις 12:00 την Τετάρτη.

Οι λιμενεργάτες

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 πραγματοποίησαν οι λιμενεργάτες, με απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κινητοποιούνται και διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Το πρωί κλειστοί έμειναν πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, κλειστή ήταν η οδός Αθηνάς από τη Σοφοκλέους έως την Ομόνοια, λόγω της συγκέντρωσης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών στην πλατεία Κοτζιά.
Επίσης, κλειστή η οδός Νίκης από μέλη της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των ανθοπωλείων λόγω της παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Πειραιώς από την Κολωνού έως την Σωκράτους εξαιτίας διαδήλωσης εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Το απόγευμα αναμένεται να κλείσει και πάλι το κέντρο, λόγω της κινητοποίησης στην πλ.Κλαυθμώνος.

Συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Με συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6 το απόγευμα, συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2).

«Oι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλοί πολίτες της χώρας μας που πλήττονται από τις σκληρές, άδικες και υφεσιακές πολιτικές του Μνημονίου των δανειστών θα δώσουν αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι της χώρας μας βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας» τονίζει, από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας πως «οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, η ανεργία αυξάνεται, το εισόδημά μας περιορίζεται, νέα φορολογικά βάρη φορτώνονται στις πλάτες μας, τα δημόσια αγαθά υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται, η οικονομία οδηγείται σε ύφεση και όλο και περισσότεροι οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

in

Δεν υπάρχουν σχόλια: