Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πορεία των φορτηγατζήδων:“κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ”

Ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης (“κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ“) ,

περίπου 3.000 ιδιοκτήτες φορτηγών από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας τους, προς τη Βουλή, για να επιδώσουν ψήφισμα στον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με το οποίο ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τίθεται αύριο προς ψήφιση.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν συγκεντρωθεί από τις 11 το πρωί στην Ομόνοια, κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και από εκεί ξεκίνησαν την πορεία....

Στην ομιλία του προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, επιτέθηκε σε ψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «χρησιμοποιήθηκαν γκεμπελικές μέθοδοι για να καμφθεί το φρόνημά μας». Πρόσθεσε, δε, πως «με τη μεταρρύθμιση στον κλάδο, χωρίς μέριμνα για τους νέους μεταφορείς και γι αυτούς που συνταξιοδοτούνται και χωρίς τους ίδιους μεταφορείς, η ελληνική κυβέρνηση πουλάει την ελληνική μεταφορά σε ξένα χέρια».
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών κατέληξε με τη φράση «μολών λαβέ» και απευθυνόμενος στους συναδέρφους τους τούς κάλεσε να αντισταθούν «στην επερχόμενη μετατροπή σας σε υπαλλήλους πολυεθνικών».
«Οι άδειες είναι αγορασμένες με αίμα και ποτέ δεν επιτρέψαμε σε καμιά κυβέρνηση να μας τις πάρει», δήλωσε ο 90χρονος Γιάννης Αναστασόπουλος.
Ιδιοκτήτες φορτηγών κατήγγειλαν, επίσης, ότι συνάδελφοί τους εμποδίστηκαν στα διόδια εισόδου της Αθήνας να φτάσουν στο κέντρο από την αστυνομία, η οποία προφασιζόμενη ελέγχους καθήλωσε τα φορτηγά στα διόδια.
Οι διαμαρτυρόμενοι δηλώνουν διατεθειμένοι να διανυκτερεύσουν στη Βουλή έως αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να το αποσύρει.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: