Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Όχι» από Ε.Ε. και Γερμανία στην επιμήκυνση του προγράμματος στήριξης

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ "δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνία του Μνημονίου. Το πρόγραμμα είναι τριετές και δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να σχεδιάσουμε μια επέκταση στο χρονοδιάγραμμα".

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της Επιτροπής για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές πριν από τη λήξη του μηχανισμού. "Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό. Ορισμένοι στόχοι επιτεύχθηκαν. Υπάρχει ένα πρόγραμμα με την τρόικα και δεν μπορούμε σήμερα να πούμε πως το πρόγραμμα θα εκτροχιαστεί στην τριετία" ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν....
Πρόσθεσε ακόμη ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας μας καλύπτονται ενώ σχολίασε ότι "η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της σωστά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα".

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε ότι συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού, Μπέρτραντ Μπενουά δήλωσε ότι ουδέποτε έγιναν συζητήσεις "παράτασης της περιόδου αποπληρωμής" του δανείου.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: