Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συμφωνία με τους Γάλλους για ASTER & SCALP NAVAL στις Ελληνικές FREMM

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων αξιωματούχων για τις προδιαγραφές των Ελληνικών FREMM φαίνεται να καταλήγουν σε συμφωνία ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτές πύραυλοι ASTER & SCALP NAVAL.

Τα οικονομικά μας προβλήματα φαίνεται ότι δεν θα αποτελέσουν αξεπέραστα εμπόδια για το φιλόδοξο πρόγραμμα ναυπήγησης έξι φρεγατών Fremm από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της γαλλικής εταιρείας ΜΒDA η οποία κατασκευάζει προηγμένους πυραύλους και συστήματα αεράμυνας "υπήρξε συμφωνία με τους αξιωματούχους του ΠΝ για τα συστήματα αεράμυνας που θα φέρουν οι φρεγάτες". .....Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως πρόκειται για 56 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ASTER.

Οι Γάλλοι λένε μάλιστα ότι παρά "τις οικονομικές δυσκολίες η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στη παραγγελία μέσα στο 2012"!!!. Οι φρεγάτες Fremm θεωρούνται πλωτά φρούρια αφού έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης και των πυραύλων Scalp naval (τύπου κρούζ) με βεληνεκές που μπορεί να προσεγγίσει τα 1000 χλμ!

Οι Γάλλοι ( σε αντίθεση με κάποιους άλλους) είναι οι μόνοι που μας αποδεσμεύουν αυτό το στρατηγικό όπλο το οποίο θα μας δώσει ποιοτικό πλεονέκτημα στην αποτρεπτική μας δύναμη.

Σίγουρα η ανακοίνωση μιας τέτοιας συμφωνίας θα προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις με εκείνη της αγοράς των S-300.

Οι πρωταγωνιστές της αντίδρασης αναμένεται να είναι οι ίδιοι (ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ)
elliniki-stratigiki



Δεν υπάρχουν σχόλια: