Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Επιστρατεύονται» οι δημόσιοι υπάλληλοι

Θα διορίζονται ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα

Με έγγραφό του, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι σε περίπτωση που στις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν επαρκούν οι δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι για να πλαισιώσουν τα εκλογικά τμήματα, θα μπορούν να διορίζονται στις θέσεις αυτές μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, που είναι πτυχιούχοι Νομικής (με βαθμό τουλάχιστον Β’) ή πτυχιούχοι άλλων σχολών που κατέχουν θέση προϊσταμένου τμήματος....
Για την εφαρμογή της απόφασης, οι Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών πρέπει να αποστείλουν στους εφόρους των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, προέδρους των Πρωτοδικείων, ονομαστικές καταστάσεις όλων των μονίμων δημοσίων πολιτικών υπαλλήλων της περιφέρειάς τους, των μονίμων υπαλλήλων της Nομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που μπορούν να διοριστούν αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής.

Προκειμένου λοιπόν να γίνει έγκαιρα ο διορισμός των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στα εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, οι Γ.Γ.Περιφερειών θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις λίστες με τα ονόματα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, συγκροτείται στο υπουργείο Εσωτερικών επιτροπή για την κατάρτιση πινάκων πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Έργο της ανωτέρω επιτροπής είναι ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής και η κατάρτιση πινάκων κατά κωδικό θέσης και ειδικότητα, στους οποίους θα καταχωρηθούν οι υποψήφιοι για πρόσληψη σε εφαρμογή των προβλεπόμενων κατά σειρά κριτηρίων εγγραφής, σύμφωνα με το Ν. 2190/1994 και τις οδηγίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η ανωτέρω επιτροπή, που θα απαρτίζεται από τρεις ανώτερους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, θα είναι άμισθη και θα συνεδριάζει εντός ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

newbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: