Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οι διαδηλώσεις με νόμο πλέον μπορούν να θεωρηθούν τρομοκρατική δράση !

Το τμήμα θερινών διακοπών προχώρησε βιαστικά και αθόρυβα και κατήργησε τις ασφαλιστικές δικλίδες του προηγούμενου «τρομονόμου», που προστάτευαν ακόμη και τη βίαιη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από ποινικές κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

Παράλληλα τιμωρεί με (10ετή κάθειρξη) όσους δίνουν «ουσιώδεις» πληροφορίες σε τρομοκρατικές οργανώσεις για διευκόλυνση του έργου τους ή τους παρέχουν υλική ή άυλη υποστήριξη, ακόμη και αν δεν τελέστηκαν τελικώς «τρομοκρατικές πράξεις»!.....

Έτσι με τις αλλαγές αυτές λύνονται ουσιαστικά τα χέρια των διωκτικών αρχών, ώστε  ακόμη και η τέλεση πλημμελημάτων (όπως διακεκριμένες φθορές, σωματικές βλάβες, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.ά.) μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα ως τρομοκρατική δράση από οργανωμένη ομάδα διαδηλωτών!
Σύμφωνα με τον ορισμό περί τρομοκρατίας, αρκεί  απλώς,  να θεωρηθεί ότι οι κατηγορούμενοι επιθυμούν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως δημόσια αρχή ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράξη ή παράλειψη.
Γεννάται προφανώς το ερώτημα γιατί  η κυβέρνηση προχώρησε τόσο βιαστικά και αθόρυβα στην κατάργηση της «ασφαλιστικής δικλείδας» του νόμου;
Διακεκριμένοι νομικοί υποστηρίζουν ότι κάθε ομοιότητα ή σύγκριση με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες κοινωνικών συγκρούσεων, που πολλοί αναμένουν, δεν είναι καθόλου συμπτωματική. Η κυβέρνηση φαίνεται να σπεύδει να πάρει  τα μέτρα της, συμπληρώνουν.
Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ό,τι καταργήθηκε προβλέπεται στο Σύνταγμα.
Η νέα ρύθμιση για το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, που περιλαμβάνεται στον νόμο για την κύρωση συμβάσεων του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ψηφίστηκε στο τέλος Αυγούστου και δημοσιεύτηκε προχθές.
Φόβους ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί είχαν εκφράσει από τότε όλες οι οργανώσεις ατομικών δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα άλλωστε έχουν διωχθεί κατά το παρελθόν διαδηλωτές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά την ύπαρξη της παλαιάς προστατευτικής ρύθμισης.
Εμείς τι να προσθέσουμε τώρα αγαπητοί αναγνώστες τα συμπεράσματα και τα σχόλια ΔΙΚΑ ΣΑΣ…..
Ότι μας κάνει εντύπωση ότι  στην Ελλάδα η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών μπορεί να θεωρηθεί τρομοκρατική δράση;;;;;

enet, news-gr, olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: