Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκικό... σουλάτσο υπό στενή ελληνική συνοδεία!

Η τουρκική κορβέτα TCG Beykoz (F-503) παρακολουθούμενη από την ΤΠΚ «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ» αλλά και από υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού, έκανε το συνηθισμένο τουρκικό... σουλάτσο στο Αιγαίο.
 
Έφυγε από τον ναύσταθμο του Ακσάζ σήμερα το πρωί, εισήλθε στο Αιγαίο περνώντας βορείως της Κρήτης, κινούμενη πάντα σε διεθνή ύδατα.
Στη συνέχεια έστρεψε προς βορρά με κατεύθυνση τη νήσο Μήλο (Μυρτώο Πέλαγος), οπότε και τέθηκε υπό τη στενή παρακολούθηση του «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ». Από εκεί πέρασε με εξαιρετικά προκλητικό τρόπο, ανατολικά του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια διήλθε μεταξύ Μακρονήσου και Κέας.....
Το τουρκικό σκάφος συνέχισε τη βόρεια πορεία του κινούμενο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και εν συνεχεία πέρασε ανατολικά της νήσου Ευβοίας (ακρωτήριο Καφηρέας) και της νήσου Άνδρου.
Για μια ακόμη φορά πέρασε κοντά σε ελληνικά παράλια (Ραφήνα) και αυτή τη στιγμή κινείται βόρεια προς το Κεντρικό Αιγαίο. Από την αρχή του έτους, μέσα από τα στενά Καφηρέα-Άνδρου, έχουν διέλθει συνολικά 12 τουρκικά πολεμικά πλοία, οκτώ κορβέτες και τέσσερις φρεγάτες.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την κατάσταση ενώ από πλευράς Αρχηγείου Στόλου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια: