Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

"Πατριωτικές" κυβιστήσεις

Συνέπεια. Λόγων και έργων.

Συνώνυμο της υπευθυνότητας , της σοβαρότητας. Αναμφισβήτητα , μια αξία που δεν μπορεί να λείπει από ανθρώπους που διεκδικούν μια θέση στην δημόσια ζωή της χώρας. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτό γίνεται με σημαία τον "πατριωτισμό".

Σεπτέμβρης 2009.
Κατά την διάρκεια της περσινής προεκλογικής περιόδου το Εν Κρυπτώ, δημοσιεύει ένα άρθρο-παρέμβαση για το διακύβευμα των Βουλευτικών εκλογών . ( Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ) Η βασική θέση του κειμένου ήταν η ανάγκη καταψήφισης του προγράμματος Παπανδρέου, ως η μόνη λύση για τη μη-εφαρμογή διακηρυγμένων πολιτικών μαζικής πολιτογράφησης ....
λαθρομεταναστών, "πολυπολιτισμικής" προσέγγισης του θέματος της Θράκης κτλ. Το κείμενο μέσα σε λίγες ώρες κάνει τον γύρο της ελληνικής μπλογκόσφαιρας και συγκεντρώνει πλήθος σχολίων. Μεταξύ αυτών, και εκείνα του τότε βουλευτή ΛΑΟΣ και νυν υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, 'Αδωνη Γεωργιάδη. Απαντώντας στο επιχείρημα ότι μια πλειοψηφία 151 βουλευτών αρκεί για να δώσει στον κ.Παπανδρέου την ευχέρεια να κάνει πράξη τα..υπεσχημένα , ο κ.Γεωργιάδης υποστηρίζει πως θα αντιτάξει στο διαφαινόμενο πρόγραμμα αποδόμησης της Ελλάδας«20-25 ισχυρά αντιπολιτευόμενους βουλευτές του ΛΑΟΣ , οι οποίοι θα προκαλέσουν σεισμό» κτλ κτλ,

Σεπτέμβρης 2010.
Ένα χρόνο μετά, η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Δεσμευμένη από μια επαίσχυντη συμφωνία με την οποία εκχωρήθηκαν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, το περιβόητο Μνημόνιο, το οποίο φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του κυρίου Γεωργιάδη και των βουλευτών που θα προέτασσαν "ισχυρή αντίσταση"..

Μόλις πριν από λίγους μήνες ο αρχηγός του πολιτικού σχηματισμού στον οποίο ανήκει ο κ.Γεωργιάδης κόμπαζε από τηλεοράσεως ότι "δική μου ιδέα ήταν το ΔΝΤ", αναφερόμενος στο περιβόητο "πιστόλι" που τελικά εκπυρσοκρότησε στα μούτρα μας...

Μόλις πριν από λίγους μήνες οι διαδηλωτές εναντίον του λαθρονομοσχεδίου στιγματίζονταν από το βήμα της Βουλής ως "πράκτορες"..

Μόλις πριν από λίγους μήνες ο Σημίτης των Ιμίων,των S-300, του Οτσαλάν και της Μαδρίτης χαρακτηριζόταν ως "κεφάλαιο" για την χώρα και και ο κ.Παπανδρέου γινόταν η καινούργια προσθήκη του ..."πατριωτικού κινήματος" (λινκ). Κινήσεις που συνέβαλαν τα μέγιστα στην εισαγωγή ενός νέου όρου στο πολιτικό λεξιλόγιο της χώρας : Εξαπτέρυγο.

Εκεί που όμως ειλικρινά μένεις άφωνος από την πολιτική συνέπεια του υποψήφιου Περιφερειάρχη, είναι ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να δικαιολογήσει το γεγονός της στήριξης του κόμματός του στον κ. Παπανδρέου και το Μνημόνιο.

Πώς αλλιώς; Μέσω μιας μεγαλοπρεπέστατης κυβιστήσεως :

"Ακούω από ορισμένους την κριτική γιατί δεν εμποδίσαμε τον Πρωθυπουργό από το να μας πάη στο ΔΝΤ. Πώς; να τον δέρναμε; αυτόν εξέλεξαν οι Έλληνες και με 160 έδρες κάνει ό,τι θέλει. Ό,τι περισσότερο μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε, αλλά σε τίποτε δεν μας άκουσε δυστυχώς!" (λινκ)

Scripta manent, κ.Γεωργιάδη.

Ευτυχώς.


enkripto

Δεν υπάρχουν σχόλια: