Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Να που πάνε τα λεφτά Γιώργο...

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι το πολιτικό σύστημα, της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην χώρα μας, είναι φαύλο και καταστροφικό. Ουδείς πλέον Έλλην πολίτης του έχει εμπιστοσύνη.

Κανένας πολίτης σε αυτήν την χώρα πιστεύει, ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, και να μπορέσει να δώσει όραμα, προοπτική για καλύτερες ημέρες και ευημερία του λαού.
Επίσης το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του. Το ΠΑΣΟΚ το οποίο εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές του περασμένου χρόνου, υφάρπαξε την ψήφο του με ψέματα......
Αυτό βέβαια απεδείχθη εκ των υστέρων. Παρά τα ψέματα του αρχηγού του, τα οποία εξακολουθεί και επαναλαμβάνει ακόμη και σήμερα, οι πληρωμένες και κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εξακολουθούν παρά την αγανάκτηση του ελληνικού λαού για τα οικονομικά μέτρα, να παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα.
Αλλά από την ερώτηση, εάν η χώρα με αυτά τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση (μνημόνιο) θα κατορθώσει να ξεφύγει από την διακυβέρνηση της χώρας από την τρόικα; Το 65% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι προς λάθος κατεύθυνση και ότι δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από τις δαγκάνες του ΔΝΤ. Ήδη όπως φημολογείται ετοιμάζονται και για νέο μνημόνιο με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, απόδειξη της αποτυχίας του πρώτου. Στην πράξη λοιπόν αποδεικνύεται η πλήρης αποτυχία των υπουργών, και του λόχου των αναπληρωτών τους, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η συγκεκριμένη διακυβέρνησης της χώρας από τους νεοφιλελεύθερους σοσιαλιστές, έχει κάνει τους Έλληνες πολύ επιφυλακτικούς και προσπαθούν να βρουν τρόπους να διασφαλίσουν την περιουσία τους και συγχρόνως να βρουν μεγαλύτερα επιτόκια για τις καταθέσεις τους όσες ακόμη υπάρχουν. Σύμφωνα με το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, Telegraph οι έλληνες μεταφέρουν τα χρήματα τους στην Βουλγαρία,:" οι Έλληνες καταθέτουν μαζικά τα χρήματα τους σε θυγατρικές τράπεζες και σε παραρτήματα ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία λόγω υψηλότερων τόκων".
Η διαφορά, στους τόκους, στις καταθέσεις, και δάνεια που χορηγούνται από τις δύο πλευρές των συνόρων, στις ίδιες τράπεζες είναι 3% σημειώνει το άρθρο. " Οι τόκοι στις καταθέσεις στην Ελλάδα είναι μόλις 2- 3%. Στην ίδια τράπεζα στη Βουλγαρία τα επιτόκια για καταθέσεις σε ευρώ είναι 6%".
Μάλιστα συνεχίζει το άρθρο γράφοντας ότι: " κάποιες τράπεζες προτείνουν και προκαταβολή αποπληρωμής των τόκων. Παρόμοιων προτάσεων επωφελούνται πλούσιοι Έλληνες, που καταθέτουν 100.000 ευρώ στη Βουλγαρία και παίρνουν αμέσως τον τόκο για να ζήσουν. Επειδή οι τόκοι των δανείων στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι, υπάρχουν Έλληνες που παίρνουν δάνειο στην Ελλάδα με τόκο 3-5% και καταθέτουν τα χρήματα στη Βουλγαρία, κερδίζοντας από την διαφορά των επιτοκίων". Εάν τα παραπάνω αναφερόμενα είναι αληθή, ερωτούμε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τα γνωρίζει αυτά; Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα επιτόκια καταθέσεων, αλλά και με την φορολόγηση των τόκων, ώστε να μην φεύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό και στεγνώνει η αγορά από χρήμα; Πιστεύουμε απολύτως τίποτα. Να που πάνε τα λεφτά κ. Παπανδρέου!
Νίκος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: